Esad düşer ama bu dağ düşmez

SABAH gazetesi Türkmen Dağı'na girdi. Türkmen savaşçılar bölgeden çekildikleri yönündeki iddiaları yanıtladı: Vahşice bir saldırı var. Binalar yıkıldı. Ancak Türkmen Dağı düşmedi. "Biz buradayız"

Esad düşer ama bu dağ düşmez
Esad düşer ama bu dağ düşmez
Sabah muhabiri Uğur Yıldırım, Rus uçaklarının haftalardır hem havadan hem de denizden bombaladığı bölgeyi savunan 2. Sahil Tümeni'nin karargâhında Türkmen savaşçılarla görüştü. Türkmen Dağı'nın düştüğü söylentilerinin "kara propaganda" olduğunu vurgulayan 2. Sahil Tümeni Komutanı Beşar Molla, "Türkmen Dağı düşmedi. Biz buradayız ve toprağımızı savunuyoruz. Bir iki yer kaybedildi diye koca dağı kaybedildi diyenler yalan söylüyor. Esad düşer ama Türkmen Dağı düşmez" diye konuştu.

TÜRKMEN DAĞI DÜŞMEDİ
Türkmen Dağı'nın yüzde 90'ının kontrolünü ellerinde bulundurduklarını ifade eden Molla, "Kızıldağ kaybettik ama bir iki önemli bölgeyi kaybetmemiz bütün Türkmen Dağı'nı kaybettiğimiz anlamına gelmez. Buradaki kontrol noktalarının yüzde 90'ı halen bizim kontrolümüzde. Yaklaşık 40 kilometrelik bir alanı kontrol ediyoruz. Burası bizim vatanımız, kendi toprağımız bin 200 savaşçımız ile birlikte son mermimiz kalana kadar bu bölgeyi savunmaya devam edeceğiz" dedi.

'BURADA DAEŞ YOK'
Bölgede DAEŞ'lilerin olduğu söylentilerini kesin bir dille yalanlayan Beşar Molla sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada DAEŞ yok. Aramızda Esad'a karşı savaşan Türkmen ve Arap çeşitli muhalif gruplar var ama DAEŞ yok. Burada DAEŞ olduğu için bombalandığı iddiaları kesinlikle yalandır. Esad ve Ruslar bizi, buranın asıl sahibi olan Türkmenleri bombalıyor. Savaşın başladığı ilk günden bugüne 200 bin Türkmen Türkiye'ye göç etti.

'DESTEKÇİMİZ TÜRKİYE'
Son bir haftada da 5 bin Türkmen daha güvenli bölgelere göç etti. Buradayız, savaşmaya devam ediyoruz. Son Türkmen bu dağda son mermisini atana kadar da savaşacağız. Son günlerde Rus uçaklarının ağır bombardımanı bizi çok zorluyor. Bizim denizle olan bağlantımızı kesmek istiyorlar. Bugüne kadar Allah'tan ve Türkiye'den başka bize destek olan olmadı. Allah Türkiye'den büyüklerimizden razı olsun. Bize yapılan yardımların devam etmesini istiyoruz."

Esad düşer ama bu dağ düşmezTürkmen Dağı düştü 'MİNNETTARIZ AMA TERK EDEMEYİZ'
İki haftadır aralıksız bombalanan bölgelerde binlerce kişi Türkiye sınırına yakın güvenli bölgelere ulaşmaya çalışıyor. Saldırılarda yaralanan siviller Hatay'daki hastanelere taşınıyor. Türkiye sınırına yakın ormanlık bölgede kurdukları çadırlarda zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan Türkmenler, uzanacak yardım elini bekliyor. Saldırılardan kaçan yaklaşık 5 bin Türkmen'in sınırın Suriye tarafında kurulan çadırlarda beklediğini ifade eden Suriye Türkmen Meclisi Yayladağı Ofisi Üyesi Ramazan Molla Ali, "Türkiye bize ilk günden beri destek oldu, çadır gönderdi. İnsanlarımıza sahip çıktı. Türkiye'ye minnettarız. Hatay Valisi bize sınır kapılarının açık olduğunu söyledi ama bugüne kadar sadece birkaç aile Türkiye'ye geçti. Suriyeli Türkmenler kendi topraklarında yaşamak, kendi topraklarında ölmek istiyor" dedi.

"MİT TIR'LARI GELSEYDİ BÖYLE OLMAZDI"
Paralel Yapı'nın hedefi olan MİT TIR'larının Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım taşıdığını söyleyen 2. Sahil Tümeni Komutan Yardımcısı Alparslan Çelik, "MİT TIR'ları bize geliyordu. O tır 'lar gelmediği için, topraklarımızı savunamıyoruz. Rusya'yı, Esad'ı durduramıyoruz. O silahlar bizde olsaydı, bugün hiçbir yeri kaybetmezdik. 16 köyümüz tamamen boşaldı. Biz buradayız, savaşıyoruz. Biliyoruz ki biz bitsek bile; Türkiye'deki kardeşlerimiz buranın düşmesine izin vermeyecek. Onlar gelip burada savaşacak. Bir nokta kaybettik ama dimdik ayaktayız" diye konuştu.