Hüseyin Gülerce, Fetullah Gülen'in Akın İpek sohbetini yorumladı

Gazeteci Yazar Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen'in Akın İpek sohbetini yorumladı: "Bunu ancak kendisini Cenab-ı Hak'ın vazifelendirdiği bir insan olarak düşünen birisi söyleyebilir."

Hüseyin Gülerce, Fetullah Gülen'in Akın İpek sohbetini yorumladı
Hüseyin Gülerce, Fetullah Gülen'in Akın İpek sohbetini yorumladı
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Türker Akıncı'nın moderatörlüğünü yaptığı Ortak Akıl programında gündemi yorumlayan Gazeteci Yazar Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen'in Akın İpek sohbetini yorumladı.

Fethullah Gülen'in ve ona hala bağlılığını devam ettirenlerin Fethullah Gülen'in seçilmiş kurtarıcı olduğuna inandıklarını söyleyen Gülerce, 'Bugün subaylık yapan, polislik yapan, bürokraside çalışan, bazı iş adamları orta okul talebeliğinden itibaren Gülen'in peygamberimizle konuştuğunu, hatta her perşembe akşamı ondan talimat aldığına inanıyorlar' dedi. Gülerce şöyle devam etti:

'Mesela en son bir şey söylemişler; son günlerde peygamberimiz gelmiş, Gülen'in başını iki elleri arasına almış 'üzülme, kalk' diye teselli etmiş. 'Sadece dik durun' demiş. Onun için kendilerine göre dik duruyorlar.

Bizler sıradan müslümanlarız. Bizim anladığımız bir müslümanlık var. Bu anlayışımıza göre mizandan geçerken insanların cennete ya da cehenneme sevk edilme sınavını ancak Allah bilir. Ama Fethullah Gülen isim veriyor, Akın İpek diyor. Kırmızı pasaportla gümrükten sorgusuz geçer gibi, mizandan böyle hesap vermeden geçecek kişilerin Türkiye'deki sayısını da biliyor. 'Lüzum yok seni sigaya çekmeye denilecek diyor' Bunu ancak kendisini Cenab-ı Hak'ın vazifelendirdiği bir insan olarak düşünen birisi söyleyebilir. Bu sözler bizim müslümanlık anlayışımıza ters. Siz Akın İpek'in sorgusuz sualsiz geçeceğini nasıl bilebilirsiniz? Lafının içinde inşallah kelimesi olsa, dua etse bir şey söylemeyeceğiz. Ama kendisine bir şey bildirilmiş gibi konuşuyor.'

Gülerce, 'Gülen inşallah sağlığıyla ilgili bir problemden dolayı böyle yapıyordur. Daha ağır şeyleri kondurmak istemiyorum. İnşallah halüsünasyon gördüğü için böyle yapıyordur' diye konuştu. BEYAZ GAZETE

Hüseyin Gülerce, Fetullah Gülen'in Akın İpek sohbetini yorumladıFetullah Gülen'den Akın İpek sohbeti!