Battal İlgezdi'den kadın delegeye tehdit

Adını yolsuzluk ve rüşvet olaylarıyla duyuran Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin Ataşehir’in İçerenköy Mahallesi’nde gerçekleşen delege seçimlerinde aday olan Avukat Ayla Yıldırım’ı ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı.

Battal İlgezdi'den kadın delegeye tehdit
Battal İlgezdi'den kadın delegeye tehdit
Yolsuzluk ve rüşvet olaylarıyla gündeme gelen Ataşehir'in Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin CHP'li Avukat Ayla Yıldırım'ı ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı. Pazar günü CHP Ataşehir İlçesi İçerenköy Mahallesi'nde gerçekleşen delege seçimlerinde aday olan Avukat Ayla Yıldırım'a Başkan Battal İlgezdi tarafından ağza alınmayacak küfürler edildiği, daha da ileri gidilerek Av. Yıldırım'ın ölümle tehdit edildiği belgelendi.

30 Mart Yerel Seçimlerinde CHP'den İstanbul Milletvekili Aday Adayı olan Av. Ayla Yıldırım'ın kendisine küfürler yağdıran, daha da ileri giderek ölümle tehdit edildiğini öne sürerek CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Dilekçede, Av. Ayla Yıldırım'ın Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şikayetçi olduğu ve en ağır şekilde cezalandırılması istediği belirtiliyor.

SEÇİME İTİRAZ EDECEKTİK

Ayla Yıldırım tarafından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede, 'CHP Ataşehir ilçesi İçerenköy Mahallesi delege seçimlerinde aday oldum. Seçim 15.11.2015 tarihinde yapıldı. Benim de dahil olduğum grup 667'ye karşı 673 oyla kaybettik. Ancak bu seçim sonuçlarına yapılan hukuka aykırılıklar nedeniyle itiraz etme hazırlıkları yapıyorduk. Ben avukat olduğum için adaylar bana seçim hukukuna ilişkin sorular sormaktadırlar' ifadeleri yer aldı.

'SANA ÖYLE ŞEYLER YAPACAĞIM Kİ SOKAĞA ÇIKAMAYACAKSIN!'

Delege seçimlerinden bir gün sonra Battal İlgezdi'nin kendisini aradığını belirten Av. Yıldırım savcılığa verdiği dilekçede şöyle konuşuyor: '16.11.2015 günü 05.. numaralı telefonum çaldı. Arayan numara 05.. 'ti. Benim telefon rehberinde kayıtlı olmayan bu telefonu açtığımda karşımdaki kişi 'Ayla Yıldırım'la mı görüşüyorum?' dedi. 'Evet' cevabını verdiğimde karşımdaki kişi bağırarak, 'Ben Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kadın ben senin ağzına sı** sen benim kim olduğumu daha bilmiyorsun, sen daha beni tanımamışsın, sana öyle şeyler yapacağım ki sokağa çıkamayacaksın, seni mahvederim, yaşatmam, si***' ve bunun gibi birçok şeyler söyleyerek beni ölümle tehdit etti, küfür, hakaretler etti.'

EŞİME DE KÜFRETTİ

Av. Yıldırım eşine de küfür edildiğini belirttiği dilekçesinde, 'Bunlar olurken, telefonumun hoparlörüne basarak telefonumu yanımdaki eşim Orhan Yıldırım'a uzattım. Eşimin 'sen kimsin ne istiyorsun eşimden?' demesi üzerine telefonu kapattı. Eşim arayan numarayı benim telefonumdan geri aradı. 'Kimsiniz?' dedi. Karşıdaki kişi, 'Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, sen kimsin?'diye sorunca, eşim 'Küfrettiğin, tehdit ettiğin kadının kocasıyım, eşkıya mısınız siz, bana söyleyin söyleyeceğinizi' dedi. Sanık 'si***' diyerek telefonu kapattı' dedi.

Gazetemizin ulaştığı belgede, Başkan Battal İlgezdi'nin Av. Yıldırım'ı telefonla arayarak, 'Kadın ben senin ağzına sı** sen benim kim olduğumu daha bilmiyorsun, sana öyle şeyler yapacağım ki sokağa çıkamayacaksın, seni mahvederim, yaşatmam, si***' şeklinde küfür ve tehditler ettiği bildirildi.

KILIÇDAROĞLU CEVAP VERECEK Mİ?

Ayla Yıldırım'ın delege seçimlerine itiraz etmeye hazırlanırken, CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından ölümle tehdit edilmesi kafalarda soru işareti bıraktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söz konusu durumda tavrı merak edilirken, daha önce CHP üyelerinin 7 Haziran'da gerçekleşen ve genel seçimde yarışacak milletvekilli adaylarını belirlediği ön seçimlerde üyelerin parayla satın alındığı ortaya çıkmıştı.

KİMSEDEN KORKMUYORUM
 
İçerenköy Mahallesi'nde 15 Kasım'da yapılan delege seçimlerinde aday olan avukat Ayla Yıldırım, İlgezdi hakkında, kendisi ve eşini ölümle tehdit ettiği, hakarette bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Yıldırım'ın, 667'ye karşı 673 oyla kaybettikleri seçime itiraz etmeye hazırlanınca telefonla tehdit edildiği belirtildi. SABAH gazetesinin ulaştığı Yıldırım, 'Hukuki süreç başladı. Kimseden korkmuyorum' dedi.

Kaynak: Sabah-A Haber

Battal İlgezdi'den kadın delegeye tehditBaşkan danışmanının 2.5 milyonluk yatı Battal İlgezdi'den kadın delegeye tehditCHP'li Başkan'ın makam odası sarayı aratmadı Battal İlgezdi'den kadın delegeye tehditParalel Yapı istediğini alınca saldırıyı kesti Battal İlgezdi'den kadın delegeye tehditSazlı sözlü teftiş