CHP'li İnce: İnsanlar artık bize güvenmiyor

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinde değişimin şart olduğunu söyleyerek “İnsanlar artık bize güvenmiyor” dedi.

CHP'li İnce: İnsanlar artık bize güvenmiyor
CHP'li İnce: İnsanlar artık bize güvenmiyor
CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğu 5 Eylül 2014 kurultayında Kılıçdaroğlu karşısında 415 oy alan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, şimdi yeniden aday.

CHP yönetimini sert bir dille eleştiren Genel Başkan adayı İnce, “İnsanlar artık bize güvenmiyor” dedi. 

İnce'nin Sözcü'ye verdiği röportajdan öne çıkanlar şöyle:

'ORTA OY TUZAĞINA YAKALANDIK'
Ekonomilerde bir 10 bin dolar tuzağı vardır. Türkiye 10 bin dolar tuzağına takılmış bir ülkedir. Böyle devam ederse bu daha da aşağı düşecektir. CHP de orta oy tuzağına yakalanmıştır. Yüzde 25'lik oy tuzağıdır bu da. Bunu yenmenin yolu yeni kadrolar, yeni söylemlerdir. Yenilikten bahsederken değişmeyi kastediyorum, başkalaşmayı değil. Çünkü başkalaşmak başka bir şeydir, gelişmek değişmek başka bir şeydir.

'ORTADA BAŞARISIZLIK VAR'
Biz inandırıcı olamadık. İnsanlar bize güvenmiyor. Çünkü CHP'li bir sözcüye bakan vatandaş; “Bu HDP”li diyor. Bir başka sözcüye bakıyor, “Bu MHP'li” diyor. Yine bir başkasına bakıyor; “Bu İşçi Partili” diyor. CHP'ye bakan herkes başka bir şey görüyor. Bu da algı karışıklığı yaratıyor. Ortada başarısızlık var.

'DENİZ BAYKAL BENİ DESTEKLEMİYOR'
Deniz Bey beni desteklemiyor, bunu çok net bir şekilde söyleyebilirim. Daha doğrusu; Deniz Bey kendisinden başkasını kolay kolay desteklemez. Beni siyasete kazandırıp, milletvekili yapmış birisidir. Medya; “Muharrem İnce Baykal'ın adamı” diye yazdı, ama doğru değildi. Hatta ikili sohbetimizde bana oy vermediğini kendisi söyledi.