Akdoğan'dan 'İpek-Koza' yorumu

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanması sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Koza İpek Holding'i ziyaret etmesiyle ilgili ' Bunlarda bir paralel kardeşliği var. ' dedi.

Akdoğan'dan 'İpek-Koza' yorumu
Akdoğan'dan 'İpek-Koza' yorumu
Beyaz TV Genel Yayın Koordinatör'ü Osman Gökçek'ün sunduğu Sürmanşet programının canlı yayın konuğu olan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İpek-Koza grubuna kayyum atanmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Akdoğan ' Koza - İpek Grubuna Kayyum Kararı, yargının devam eden adli soruşturma çerçevesinde aldığı bir tedbirdir.' dedi.

BİRİSİNE BUNU FATURA EDECEKLER...

Alınan kararda hükümetin bir tasarrufu olmadığını söyleyen Akdoğan 'Sürekli bunu hükümet yapıyor diyorlar. Birisine bunu fatura edecekler. Meseleyi siyasallaştırmaları lazım ki, buradan bir şey çıksın. Bu hükümetin bir tasarrufu değildir. Oradaki kayyum hükümetten talimat almıyor ki. Bu medyaya dönük bir operasyon gibi göstermek te yanlış.' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İpek-Koza grubuna destek ziyaretine gitmesiyle ilgili soruya da yanıt veren Akdoğan şu ifadeleri kullandı;

PARALEL KARDEŞİLİĞİ VAR

Bunlarda bir paralel kardeşliği var. Düne kadar etmedik laf bırakmadıkları, bir çok konuda yaka silktikleri bir yapıyla paralel kardeşlik içindeler. RTÜK'te de memleket için bir araya gelemeyen, 'Biz kesinlikle bunlarla bir araya gelmeyiz' diyenlerin nasıl bir arada hakaret ettiklerini gördük.

HDP CELLADINA AŞIK OLDU


Aslında bu durum HDP için 'Celladına aşık olmak' gibi bir durum. Bunlar seçimden önce bir ittifak geliştirdiler. Baktıklar ki, tek başlarına barajı geçemiyorlar. Başka bir kesimin desteğini almalıydılar. Dediler ki 'Biz bu rüzgarı arkamıza alalım. Bu şekilde barajı geçeriz' dediler. Barajı geçmek için sürece ihanet ettiler. Ve paralel yapıyla işbirliği yaptılar. Paralel yapı değil miydi, çözüm sürecinde her türlü kötülüğü yapan? Onlarla kol kola girdiler ve işbirliği hala devam ediyor. Bir taraftan PKK'yla, bir taraftan da paralel yapıyla işbirliği içine girdiler.

 
1 Kasım erken genel seçimlerinde vatandaşın iradesine baskı yapılmasına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;

HİLE YAPANIN HESABI SORULUR


Hile yapan, başkası yerine oy kullanan, okul içinde dışında vatandaşı tehdit eden... Bunların hepsini hukuk içinde hesabı sorulur ve hepsi bunun bedelini ödemek zorunda kalır. Bunların çok ağır cezaları var.

GÖRELİM BAKALIM HDP'NİN ETİ NE? BUDU NE?


Bunlar kendilerine güveniyorlarsa niye tehdit ediyorlar? Niye silahın gölgesinde kalıyorlar. Hadi bakalım devre dışı kalsınlar. Türkiye'yi terk etsinler. Görelim bakalım HDP'nin eti ne, budu ne? HDP bir çağrı yapsın örgüte 'Bizim sizin desteğinize ihtiyacımız yok. İnsanları tehdit etmeyin.' desinler. Ama diyemezler. Onlarda biliyor ki baskı ve korku kalktığında bugünkü kadar bir destek görüntüsünü oluşturamazlar.

BEYAZ GAZETE
Akdoğan'dan 'İpek-Koza' yorumuYalçın Akdoğan: Evde bebeğin sözü geçer