CNN muhabiri Ivan Watson pasaport kontrolüne takıldı

Taksim’de konuşlanan polis, yabancı uyruklu kişilerin pasaportlarını kontrol etti. Kontroller sırasında CNN International Muhabiri Ivan Watson ve Avustralyalı bir turist, pasaportları olmadığı gerekçesiyle polis otosuna götürüldü.

CNN muhabiri Ivan Watson pasaport kontrolüne takıldı
Gezi Parkı çevresinde toplanan göstericileri süpürme yöntemiyle İstiklal Caddesi'ne doğru uzaklaştıran polis, yabancı uyruklu şahıslar üzerinde de pasaport kontrolü uygulaması yaptı.

Uygulamaya ilk takılan Avustralya uyruklu bir kadın turist oldu. Pasaportunu otelde olduğunu söyleyen turist, şaşkın bakışlar arasında ekip otosuna götürüldü.

CNN Televizyonu'nun muhabiri Ivan Watson da pasaport kontrolüne takıldı. Polis Watson'ı da pasaportunu inceleme üzere Taksim Meydanı'nda bulunan ekip otosuna götürdü.

IVAN: GÖZALTINA ALINDIK
Ivan Watson ise polisin poposuna vurarak gözaltına alındığını iddia etti. Watson, Twitter hesabında attığı mesajda 'Ben ve ekibim canlı yayının ortasında gözaltına alındık. Polis popoma vurdu' diye yazdı. Watson, geçtiğimiz yıl Gezi olaylarını takip etmiş ve benzer bir tweet'le gündeme gelmişti: 'Sivil kıyafetli polisler, bana ve CNN ekibine o..çocukları dedi.'

EMNİYET'TEN JET YALANLAMA
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Taksim'de CNN International muhabiri Ivan Watson'un gözaltına alındığı iddiaları yalanlandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “Bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan ‘Polis CNN International muhabiri Ivan Watson'u gözaltına aldı' haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili şahıs yapılan denetimlerde pasaportunu ibraz edememiş, bilahare pasaportunu getirmesi üzerine hakkında başkaca bir işlem yapılmamıştır” denildi.