Kılıçdaroğlu: İstanbullu kuş sesi ile uyanacaksa adresi CHP'dir

Partisinin İstanbul Bölge toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki yeşil alan azlığından şikayet etti.

Kılıçdaroğlu: İstanbullu kuş sesi ile uyanacaksa adresi CHP'dir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde partisince düzenlenen bölge toplantısına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu'nun hedefinde İstanbul'da yapılan çevre düzenlemeleri vardı. Kılıçdaroğlu, ODTÜ'nün Eymir'de yaptığı ağaç katliamını ise es geçti.

Kılıçdaroğlu 'Ağacı olmayan, yeşilliği olmayan doğası talan edilen bir İstanbul'u kabul edemeyiz. Ağacı yok ediyorsun, yolun kenarına çiçek dikiyorsun. Araba ile geçenler çiçekleri görsünler de İstanbul'u böyle zannetsinler diye. Eğer İstanbullu kuş sesleriyle uyanacaksa adresi CHP'dir. Eğer İstanbullu yeşil bir şehir istiyorsa adresi belli CHP'dir' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri akıllara ODTÜ'de yapılan ağaç katliamını getirdi.

ODTÜ'ye bağlı Eymir Gölü'nde restoran yapımı için geçtiğimiz günlerde çok sayıda ağaç kesilmişti.

Yeşil çevre ve ağaç sevgisini dile getiren Kılıçdaroğlu, Eymir'de yapılan ağaç katliamı karşısında suskunluğunu korumuştu.

Gezi Parkı Olaylarında ve Malazgirt Bulvarı yapımında hem kendisi hem de parti milletvekilleri yapılan eylemlere destek vermişti.

Malazgirt Bulvarı için ortalığı yakıp yıkan vandallar ise ODTÜ'de yapılan ağaç katliamı için 'gerekirse ağaç kesilir' açıklaması yaparak gerçek niyetlerini ortaya koymuştu.

Kılıçdaroğlu: İstanbullu kuş sesi ile uyanacaksa adresi CHP'dir