Gökçek: 'Alabora'yı içeride göreceğim'

Sanatçı Mehmet Ali Alabora'nın Gezi Parkı olaylarında baş aktör olduğunu söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Alabora başına gelecekleri bilmiyor. Ama Allah'ın izniyle devlet bunu yakalayacak ve ben onu içeride göreceğim" dedi.

Gökçek: 'Alabora'yı içeride göreceğim'
Sanatçı Mehmet Ali Alabora'nın Gezi Parkı olaylarında baş aktör olduğunu söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 'Alabora başına gelecekleri bilmiyor. Ama Allah'ın izniyle devlet bunu yakalayacak ve ben onu içeride göreceğim' dedi.

Erkan Tan ile Başkentten programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili sanatçı Mehmet Ali Alabora ve oyunu Mi Minör'e fena yüklendi.

'Bu olayları tahrik etmek yok. Bu olaylar önceden tamamen mizansen' diyen Gökçek, 'Mehmet Ali Alabora diye bir adam var. O bu olayların baş aktörüdür' dedi.

'CUMA GÜNÜ BEYAZ TV'Yİ İZLESİNLER'


Başkan Gökçek, 'Allah kısmet ederse Cuma günü Beyaz TV'de sadece Mehmet Ali Alabora'yı ve Mi Minör oyununu tek başına işleyeceğim. Bu işi nasıl başlattılar, yurt dışıyla ilişkileri neler, nasıl tezgahlar oldu, bunları anlatacağım 'dedi.

'Mİ MİNÖR'Ü ÇEKEN BİR VATANDAŞIMIZ VARSA BANA İLETSİN!'


Mi Minör'ün Mehmet Ali Alabora'nın Aralık ayından başlayıp, son olaylar çıkıncaya kadar sivil darbe denemesini yaptığı bizzati oyun olduğunu söyleyen Melih Gökçek, 'Buraya gelirken tweet attım, Minörcülere bir çağrım var dedim. Mi Minör denilen oyunun bütün videolarını bu olaylardan sonra Youtube'dan kaldırdılar. Niye? Darbenin bütün oyunları içerisinde. Ben şimdi buradan çağrıda bulunuyorum: Vatanını, milletini seven o Mi Minör oyunundaki olanları bitenleri çeken bir vatandaşımız Allah aşkına bu ülkesini seviyorsa o görüntüleri bana iletsin ki; ben de milletle paylaşayım. Bende görüntüler var ama bendeki görüntüler oyun görüntüleri değil. Oyun içerisinde insanların nasıl tahrik edildiğine dair bütün belgeler var. Hepsini twitter'dan yakaladım. Cuma günü hepsini belgeleyeceğim' şeklinde konuştu.

'GİTSİN BENİ MAHKEMEYE VERSİN'

'Mehmet Ali Alabora gitsin beni mahkemeye versin. Bana iftira atıyor desin' diyen Gökçek, 'Alabora'Melih Gökçek beni insanlara karşı tahrik ediyor'diyor. Ben niye tahrik edeyim. Ben senin iç yüzünü ortaya koyuyorum. Bütün millet nasıl bir oyun yapıldığını görsün' ifadelerini kullandı.

'ALABORA'YA ÖZEL GÖREV VERİLDİ'

Mi Minör'den yaklaşık 1 buçuk yıl önce Mehmet Ali Alabora'nın 'Ayaklan İstanbul'diye Gezi Parkı'nın ilk denemesini yaptığını ifade eden Başkan Gökçek, 'Onun arkasından kendisine özel görev veriyorlar. Sırbistan'dan bir adam iki defa Türkiye'ye geliyor, Türkiye'de bu işi organizedecek adamların hepsiyle teker teker temas kuruyor' dedi.

'Mİ MİNÖR'DE GEZİ'DE NE YAPACAKLARININ BÜTÜN DENEMESİ VAR'


Mi Minör tiyatro oyununun senaryosunu da anlatan Gökçek, Gezi Parkı'nda ne yapacaklarının bütün denemeleri oyunda yapılıyor. Bütün senaryo Gezi Parkı olayları üzerine ve bire bir her şey oluyor. Alabora başına gelecekleri bilmiyor. Ama Allah'ın izniyle devlet bunu yakalayacak, savcılar bunun hesabını soracak ve ben onu içeride göreceğim' diye konuştu.

'ÖLENLERİN SORUMLUSU DA ALABORA'


Başkan Gökçek, Gezi Parkı'nda hayatını kaybeden kişilerden de Mehmet Ali Alabora'yı ve CHP'li vekilleri sorumlu tuttu. BEYAZ GAZETE