Melikgazi Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç Açıklama Yaptı

Melikgazi Belediyesi Başkanı Büyükkılıç Melikgazi İlçesinin özellikle yaz aylarında bağ ve sayfiye alanlarında büyük bir yoğunluk yaşandığını bu nedenle yaz aylarında çöp toplamaya büyük önem ve itina gösterdiklerini söyledi.

Melikgazi Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç Açıklama Yaptı
Melikgazi Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bağ ve bahçe sahiplerinin bahçe temizliği yaptıklarını bahçelerden topladıkları çalı, çırpı ve otları toplayarak çöp kutularına attıklarını belirterek, ot atıkların çöp olmadığını, bu atıkların bahçelerde toprağa gömülerek doğal gübre olarak kullanılabileceğini, böylece organik bir gübrenin bahçeye kazandırılmış olacağını kaydetti.

Aşırı sıcaklarda gıdaların çabuk bozulduğunu ve çevreye hem pis koku yaydığını hem de bakteri üreterek çevre sağlığını tehlikeye attığını ifade eden Büyükkılıç, “Özelikle karpuz, kavun ile sulu meyveler çöpe atılmamalıdır. Yemek atıkları da aynı şekilde çöpe atıldığında bu çöpler konteynırlara yüklenmektedir. Hareket halindeki araçtan bir süre sonra bu sulu atıklar yollara akmakta ve çevre kirliliği ile pis koku oluşmaktadır. Bu açıdan vatandaşlarımız sulu atıkları çöplere süzerek atmalıdırlar” diye konuştu .
Kaynak: İHA