3. Faki Teyran Kültür Festivali Yapılacak

Van’ın Bahçesaray Kaymakamı Orhan Aktürk, pazar günü yapılacak olan ‘3. Faki Teyran Kültür Festivali’ne herkesi davet ettiklerini söyledi.

3. Faki Teyran Kültür Festivali Yapılacak
Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Valiliği ile Bahçesaray Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nca ortaklaşa pazar günü Bahçesaray ilçesinde düzenlenecek olan ‘3. Faki Teyran Kültür Festivali’ etkinleri ile ilgili Bahçesaray Kaymakamı Orhan Aktürk, Belediye Başkanı Hayati Orhan ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Valiliği’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Festivale Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da katılmasını beklediklerini ifade eden Kaymakam Aktürk, festivalin Bahçesaray’ın tanıtımına önemli katkı sunacağı gibi Van’ın da ilk kültür festivali özelliği taşıdığını ifade etti.

İki gün sürecek olan festivalin ilk gününde yapılacak olan açılış konuşmalarının ardından Faki Teyran’ın mezarı ile Kartal köyündeki evinin ziyaret edileceğini belirten Kaymakam Aktürk, ilçede yapılan kamu hizmetlerinin toplu açılış törenin ardından rafting yarışmalarının yapılacağını vurguladı. Kaymakam Aktürk, “Festivalin yapılacağı 16 Haziran günü Miraç Kandili olduğundan dolayı o akşam bir de Miraç Kandili programı düzenlenecek” dedi.

Festivalin ikinci gününde ise Faki Teyran’ın eserleri ile hayatının anlatılacağı sempozyum düzenleneceğinin altını çizen Kaymakam Orhan Aktürk, festivalin son gününde ise düzenlenecek olan kapanış konseri ise TRT6’da canlı olarak yayınlanacağını belirtti.

Kaymakam Aktürk, ayrıca festivale katılmak isteyenler için konteynır kentlerden ilçeye otobüs seferleri düzenleyeceklerini vurguladı .
Kaynak: İHA