Şike Davasında Olgun Peker'in Savunması Tamamlandı

Şike davasında savunması tamamlanan Olgun Peker, "Bu dünyadaki en zor şey haklıyken haksız duruma düşüp haklılığını anlatmaya çalışmak" dedi.

Şike duruşmasında ilk ifade veren Olgun Peker'in, saat 11.00 sıralarında başladığı savunması 16:00 sıralarında tamamladı. Peker duruşmanın öğleden sonra görülen oturumunda menajerlik sınavının cevaplarını sanıklardan Abdullah Cila'dan aldığını belirtti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Peker'e 'Cila bu cevapları kimden almış biliyor musun? ' diye sordu. Peker ise bilmediğini belirtince, Mahkeme Başkanı Ekinci, 'Sen savunmana başlarken kendi isteğinle namusun ve şerefin üzerine doğrusöyleyeceğine dair yemin ederek başladın. Biliyorsan doğruyu söyle ' ikazında bulundu. Peker de, ' Abdullah Cila bana cevapları Makedonya'dan aldığını söyledi. Detayını bilmiyorum. Para falan vermedim. Aramız bozuktu jest olarak verdiğini düşünüyorum ' dedi

Peker, 10 yıldır menajerlik yaptığını, bir dönemde kulüp başkanlığını yaptığını ifade ederek, 'Cevapları almasaydım da ben o soruları yanıtlardım ' diye konuştu. Peker, 'Bu dünyadaki en zor şey haklıyken haksız duruma düşüp haklılığını anlatmaya çalışmak ' deyince Ekinci de, 'Biz dosyanın her tarafını inceledik, sadece savunmanızı yapın ' uyarısında bulundu

Peker, TFF tarafından 31 Mart 2011 günü yapılan menajerlik sınavına sahte diplomayla müracaatta bulunduğu, iddiasıyla ilgili olarak, 'Diplomayı -Bulgaristan'dan aldım. Onun için de bedel ödemedim. Sahte olup olmadığını bilmiyorum. Federasyona denklik isteyip istemediğini sordum. Benden ne denklik ne de başka bir şey istemediler ' deyince Başkan Ekinci, 'Bulgaristan'da okumadan nasıl diploma veriyorlar ' diye sordu. Olgun Peker de, 'Orada bunun normal bir işlem olduğunu düşündüm. Buradaki tek hatam budur.Diplomayı aldığım okuldan bir tanığım Türklerin okulda zorluk çektiğini anlattı benden okula yardım yapmamı istedi, bende gönderdim. Oda bana bu diplomalardan bahsetti. Bir gün böyle bir şeye ihtiyaç olursa haberim olsun demişti. Bu şekilde aldım diplomayı ' şeklinde yanıt verdi.

Savunmasına devam eden Peker, 'Tercih haklarım hep elimden alınıyor, tercihimi hep iyiden yana kullandım. Bunun için savaş veriyorum. Bir gün bu savaşı kaybedip karşınıza gelirsem suçlu olursam bunu yaptıranlar azmettirici olur ' dedi.

Avukat Serdar Ökten, ise suçlamaların tamamının hayal ürünü olduğunu savunarak, 'Organize Şubenin 2000 ve 2004 yılında yaptıkları operasyonların başarısızlığı müvekkilime kesilmek isteniyor. Peker, bu operasyonlarda adı bile geçmemiş ve yargılandığı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde beraat etmiştir. İddianame aynı zamanda soyut iddialarla doludur ' diye konuştu.

Öte yandan, duruşma sırasında rahatsızlanan Aziz Yıldırım, revire kaldırıldı. Adliye doktorları tarafından müdahale edilen Yıldırım'ın şekerinin yükseldiği öğrenildi. Yıldırım, doktorların müdahalesinin ardından yeniden duruşma salonuna geldi.

Olgun Peker'in savunmasının tamamlandığı duruşmada Hakan Karaahmet'in savunmasına geçildi

Kaynak: İHA