Serra Yılmaz: Başörtülüler bana öcü gibi geliyor!

Ünlü oyuncu Serra Yılmaz, başörtülülerden çok korktuğunu söyleyerek 'Başörtülüler bana öcü gibi geliyor' dedi.

Serra Yılmaz: Başörtülüler bana öcü gibi geliyor!
Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter 'in sunumuyla ekrana gelen Söz Sende programının bu akşamki konuğu ünlü oyuncu Serra Yılmaz oldu. Başbakan Erdoğan ve iktidara yönelik sert eleştirileriyle dikkat çeken Yılmaz, çok konuşulacak bir de yorumda bulundu.

İŞKENCE GÖRENLER VAR, İNSAN UTANIR!
Türkiye'de dinlerini rahatça yaşamak isteyenlerin ezildiğine inanmadığını ifade eden Yılmaz, 'Başörtülü üniversiteye gidememek bence çok büyük bir baskı örneği değil. İşkence görüp ne olduğu belli olmayan çukurlarda çıkan insanlar var. İnsan utanır. Manevi bir işkence olarak görmüyorum. Laikliğin olduğu bir ülkede böyle olabilir. ' dedi.

İNSANLARIN KAPALI OLMASINDAN HOŞLANMIYORUM
Başörtü probleminin kadınlara karşı kullanılan bir araç olarak kullanılmasına da karşı çıktığını kaydeden Yılmaz, 'Ben insanların kapalı olmasından hiç hoşlanmıyorum. Bu ancak bir tek beni ilgilendirir. Onlar istediği gibi giyinip çıksınlar. Bazen korkuyorum. Başörtülüleri korkutucu buluyorum' şeklinde konuştu.

BAŞÖRTÜLÜLER ÖCÜ GİBİ GELİYOR
Başından geçen bir olayı da anlatan Yılmaz, 'Geçen gün bir hastaneye gittim. Girdiğimde simsiyah bir öcü geldi üstüme. Gerçekten de korktum. Bana korkutucu geliyorlar. Bu benim algılayışım' ifadelerini kullandı. Öte yandan Serra Yılmaz'ın bu açıklamalarına Twitter'dan tepki yağdı. Sosyal medya üzerinden ünlü oyuncuya ağır eleştirilerde bulunan twitter kullanıcıları Serra Yılmaz'ı hakaret etmekle suçladı. Gelen tepkilere Twitter adresinden cevap veren Serra Yılmaz ise 'Komple kara çarşaftan söz ettim baş örtmekten değil' diye yazdı.