Tavşanlılı Leblebici Mehmet Harmancıklıoğlu:

Tavşanlılı leblebisinin Uluslararası Ticaret Liderleri Kulübü'nün ödülünü aldığını ve Dünya Pazarlama Örgütü tarafından da "21'inci Yüzyıl Dünya Çapında Kalite Ödülü"ne aday gösterildiğini söyleyen Tavşanlılı leblebici Mehmet Harmancıkloğlu, leblebiciler olarak bu sektörün daha da gelişmesi için yoğun gayret sarfettiklerini söyledi

Tavşanlılı Leblebici Mehmet Harmancıklıoğlu:
Tavşanlılı leblebisinin Uluslararası Ticaret Liderleri Kulübü'nün ödülünü aldığını ve Dünya Pazarlama Örgütü tarafından da "21'inci Yüzyıl Dünya Çapında Kalite Ödülü"ne aday gösterildiğini söyleyen Tavşanlılı leblebici Mehmet Harmancıkloğlu, leblebiciler olarak bu sektörün daha da gelişmesi için yoğun gayret sarfettiklerini söyledi.
Tavşanlı'ya kahveliden naneliye, portakallıdan çikolatalıya, meyve aromalıdan sakızlıya onlarca çeşit leblebi kazandırdıklarını söyleyen Mehmet Harmancıklıoğlu, "Herhangi bir ödül durup dururken verilmiyor. Tavşanlı leblebisi çok eskilerden var. Hiçbir yerde leblebi yok iken burada vardı. Yani leblebinin anavatanı Tavşanlı'dır. Bunu kabul etmek lazım. Leblebici esnafının örgütlenmesi açısından Türkiye'de tek kuruluş olarak Tavşanlı Leblebiciler ve Kuruyemişçiler Odası var. Ürettiğimiz leblebileri sadece Türkiye'ye değil dünyaya da pazarlıyoruz. Bu sektörün daha gelişmesi için ilçedeki tüm leblebiciler olarak yoğun gayret sarfediyoruz" dedi.