Osman Gökçek Biyografisi

Osman Gökçek Kimdir?

12 Ekim 1983 yılında Ankara’da doğdu. İlkokulu Hamdullah Suphi İlkokulu’nda okuduktan sonra ortaokulu TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Lise öğrenimime Samanyolu Koleji’nde devam etti. Başkent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümünden mezun oldu.

2002 senesinde kurulmuş olan Keçiören Gençlik Derneği’nin 9 Mart 2003 tarihinde olan kongresinde başkanlığa seçildi. Keçiören’in ardından Ankara’da birçok ilçede derneğin örgütlenmesine yardımcı oldu ve daha sonra 15 gençlik derneğini bir araya getirerek Başkent Gençlik Federasyonu’nu kurmak için öncülük etti.

Yurt dışında birçok seminere katılarak, Aralık 2003 tarihinden sonra Hollanda’ya ilk sivil girişimi sağlayan gruba liderlik etti. Katılmış olduğu toplantılarda Türkiye üzerinde kötü amaçlı yapılan lobi faaliyetlerine karşı mücadele verdi.

Başkent Grubu 2004 yılı “81.Yılın Altın Adamı” ödülünü aldı, ayrıca Başkent Son Haber gazetesinin Yılın En Başarılı Dernek Başkanı ödülünü aldı. 2005 yılında düzenlenen 1.Dünya Yerel Yönetimler Barış Konferansı’na (1.INTERNATIONAL LOCAL AUTHORITIES CONFERENCE FOR PEACE 2005) Türk gençliğini temsilen panelist olarak katılım sağladı ve Türk gençliğinin görüşlerini dile getirdi.

Kazakistan Gençlik Kongresi (YOUTH CONGRESS OF KAZAKHSTAN) ile kardeşlik protokolü imzalayarak Türk-Kazakistan gençliği arasında dostluk köprüsü oluşturdu.

Kanal 6 televizyonunda 12 hafta boyunca gençliğin sorunlarıyla ilgili “Var mı Gençlik Gibisi?” programının da yapımcılığını üstlendi.

Hacettepe Eğitim Vakfı ile yapılan protokol ile gençleri mesleki alanda geliştirmek için sertifika programı düzenlenmesinde etkili rol oynadı.

2006 yılında Güneydoğu Life Dergisi tarafından gençler için yaptığım çalışmalardan dolayı ödüle layık görüldü.

Eğitimde fırsat eşitliğine inandığı için 10 binin üzerinde öğrenciye ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları düzenlenmesinde öncülük etti.

2006 yılında Çankaya Gönüllüleri Derneği başkanlığına seçildi.

Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu ve Çankaya Gönüllüleri Dernek başkanlığı görevleri halen devam eden Osman Gökçek, 2010 yılında başladığı Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörlüğü görevini halen sürdürmektedir.

Gökçek, (28.Dönem) 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde Ankara 2.Bölge'den Milletvekili adayı gösterildi ve Meclis'e girmeye hak kazandı.

Osman Gökçek aynı zamanda TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi.

Osman Gökçek Haberleri

Osman Gökçek AK Parti Ankara Milletvekili oldu
AK Parti Ankara 2. Bölge 5. Sıradan milletvekili adayı gösterilen Osman Gökçek, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından meclisteki yerini aldı....
15 Mayıs 2023 Pazartesi
Osman Gökçek'ten Muharrem İnce açıklaması
Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, parti genel merkezinde yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyurdu. ...
11 Mayıs 2023 Perşembe
Osman Gökçek Keçiören'de esnaf ziyaretinde bulundu
AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Osman Gökçek, Keçiören'de esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla konuştu....
5 Mayıs 2023 Cuma
Osman Gökçek görüntüleriyle paylaştı: Mansur Yavaş AK Parti'nin seçim afişlerini hazmedemedi
AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Osman Gökçek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, seçim afişlerinin ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından kaldırıldığını açıkladı....
30 Nisan 2023 Pazar
Osman Gökçek Altındağ'da esnaf ve vatandaşla buluştu
AK Parti Ankara 2. Bölge 5. sıra Milletvekili Adayı Osman Gökçek, Ankara'nın Altındağ ilçesinde esnaf ve vatandaşlara buluşup, sohbet etti....
28 Nisan 2023 Cuma
Osman Gökçek'ten Mansur Yavaş'a: Ankaralıları hizmet vermeyerek cezalandırmayın
AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Osman Gökçek, Kızılcahamam, Çamlıdere ve Kahramankazanlı vatandaşların Mansur Yavaş'a serzenişlerini dile getirirken "Size oy vermedi diye lütfen kıymetli Ankaralıları hizmet vermeyerek cezalandırmayın." i...
25 Nisan 2023 Salı
Tüm Osman Gökçek haberleri için tıklayın