İşıl Yücesoy Biyografisi

İşıl Yücesoy Kimdir?

şıl Yücesoy, sanatla içiçe bir ailede hayata gözlerini açmış. Babası müzik öğretmeni olan ve bu sayede küçük yaşlarda piyano çalmayı öğrenen Yücesoy’un dedesi bestekar Giriftzen Asım Bey, halası ise Türk Tiyatrosu'nun büyük oyuncularından Muazzez Kurdoğlu idi. İstanbul’da devam ettiği orta öğrenimi boyunca altı yıl süreyle okulun voleybol takımının kaptanlığını yaptı. Liseyi bitirdiği günlerde Rasimpaşa Spor Kulübü onu transfer etmiş, profesyonel sporcu olma yolunda ilk adımı atmıştı ki sanat ağır bastı.

Ankara Devlet Konservatuarı’nda oyunculuk eğitimi alan Işıl Yücesoy, mezun olur olmaz Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak sahneye çıkmaya başladı. Altı yıl süren bu dönemden sonra birtakım sorunlar nedeniyle devlet tiyatrolarından ayrıldı. O günlerde gelen teklifleri değerlendirerek 1975 yılında şarkıcı olarak sahneye çıkmaya başladı. Aynı yıl ilk 45’liği “çalamazsın mutluluğu / köye geldi bir gelin” yayınlandı.

isminin çok yakıştığı insanlardan ışıl yücesoy sahnede de hayatta da "ışıl ışıl" parlıyor. boyuyla posuyla, gümbür gümbür sesiyle "heybetli" bir kadın. bir o kadar da zarif. sanatçının bir misyonu olduğuna inanıyor, onunki de "sanata evet" diyen öğrenciler yetiştirmek. belki 15 yaşında bir kızı olduğu için, belki de hep gençlerle iç içe olduğundan, bugün popüler olan müziklere kulak tıkayıp burun bükmek yerine her şeyi dinleyip tanımayı tercih ediyor. "eğer bir yerden bir ses geliyorsa neden geliyor diye bakmak zorundadır sanatçı"diyor. candan erçetin'in hiçbir konserini kaçırmıyor, fatih erkoç'u, tarkan'ı çok seviyor. internetten şarkı "indirdiğini" anlatıyor.

İşıl Yücesoy Haberleri

Işıl Yücesoy'un acı haftası...
Usta sanatçı Işıl Yücesoy'un annesi Fatma Rezzan Yücesoy (91) vefat etti. Işıl Yücesoy, geçtiğimiz hafta da kız kardeşini son yolculuğuna uğurlamıştı.....
20 Şubat 2016 Cumartesi
Tüm İşıl Yücesoy haberleri için tıklayın

İşıl Yücesoy Videoları

Tüm İşıl Yücesoy videoları için tıklayın