Gizem Özdilli Biyografisi

Gizem Özdilli Kimdir?

6 yaşından itibaren çocukluğunu dedesinin lokantasında ve fırınında geçiren Gizem Özdilli’nin bu yeteneği ve bilgisi aileden gelmektedir. İnternet medyası ve kişisel çevresi tarafından bilinen yemek yapma yeteneği, yemek bloggerlarının Gizem’in tariflerini paylaşmasıyla perçinleşmiş, Nemesis Kitap’ın talebi üzerine kitap haline getirilmiştir.

94 adet yemek tarifinin bulunduğu “Gizem’in Mutfak Aşkı” adlı yemek kitabında 80 adet tarif Gizem Özdilli’ye ait, geri kalan 14 tarif twitterdaki hayranlarına ve sevdiği restoranlara ait… Kitaptaki yemekler; etler, tavuklar, balıklar, sebze yemekleri, makarna-pilavlar, tatlılar, tuzlular olarak kategorize edildi. Kitap 7’den 77’ye herkesin kolaylıkla yapabileceği yemeklerden oluşurken zahmetli yemeklerden olan Azeri yemeklerine de yer verildi. Kitabın editörlüğünü Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) mezunu Alp Tuncer yaptı.

Kitabın diğer yemek kitaplarından farkı ise Başkent Üniversitesi Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş’ın tüm yemek tariflerinin bir porsiyonunda kaç kalori olduğunun ve besin değeri tablosu bilgisini paylaşıyor olması. Bunun yanı sıra; astrolog Dinçer Güner burçlara göre beslenme ve mutfak tüyolarına yer verirken önümüzdeki üç yıl için diyet ya da kilo almak için ideal tarih aralıklarını paylaştı.

Kitap lansmanı 28 Mayıs’ta The Edition Hotel’de yapıldı. Basın mensupları, ekibi ve ailesinin hazır bulunduğu tanıtımda Türkiye Aşçılar Federasyonu adına Executive şef Mehmet Yalçınkaya Gizem Özdilli’ye Fahri Şeflik Nişanı verdi. Yalçınkaya ” Bugüne kadar yemek kitabı çıkarmış tek ünlü isme bu nişanı vermeyi uygun gördük. Kitabını alıp inceledik ve farklı baharatları bir araya getirme becerisinden ötürü bu nişana layık gördük dedi.

29 Mayıs’ta raflarda yerini alırken 9 Haziran Nişantaşı ve 10 Haziran Bağdat Caddesi Nezih kitabında ilk imza günleri yapıldı. Haziran ve Temmuz aylarında ‘En Çok Satanlar’ kategorisinde yerini aldı. Çıkış tarihinden itibaren 5 haftalık kısa bir sürede ilk baskısını tüketti.

GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS

GİZEM’İN AŞKI SINIRLARI AŞTI

Gizem ÖZDİLLİ, 1 Haziran tarihinde çıkardığı yemek kitabı GİZEM’İN MUTFAK AŞKI ile yayınevi Nemesis Kitap ve kendisi için şu sıralar büyük bir gurur ve heyecan yaşıyor. Kitap çıkış tarihi itibariyle 5 haftada ilk baskısı tükenerek büyük ilgi uyandırmıştı. Şimdi de yurt dışında 17 yıldır düzenlenen yemek kitapları oskarları olarak bilinen dünya çapında 162 ülkeden yemek kitabı yazarlarının katıldığı GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS’a ülkemizi temsil etmek üzere davet edildi.

Tüm dünyadan 2012 yılında çıkan seçkin yemek kitaplarına, gurme ve şef dünyasının duayen jürisi tarafından 43 kategoride ödül verilecek. ÖZDİLLİ kitabının farklı bir içeriğe sahip olmasından dolayı avantajlı. Zira yemek üzerine astrolojik yorumlar ve bir diyetetik profesörü tarafından hazırlanmış tariflerin kişi başına düşen kalori hesapları dünyada ilk defa GİZEM’İN MUTFAK AŞKI kitabında mevcut.

Kitabın başarı sırları:
1) SAMİMİYET, bu kitap hiçbir zaman profesyonel bir aşçı edasıyla yazılmamış ve sunulmamıştır.

2) KADINLARA ROL MODEL OLMAK: Modellikten gelen Gizem Özdilli, düzgün ve ideal fiziğinin yanı sıra güzel yemek yapmayı ve aynı zamanda bunları tüketmeyi dengeli beslenmeyle bütünleştirmiştir. Aç kalmadan yemek yiyerek ve yaparak fit bir fiziğe sahip olması kadınlara rol model olmuştur.

3) DOĞRU BİLGİ: Kitapta yer alan beslenme ve gıda üzerine verilen tüm bilgiler bilimsel esaslıdır. Zira tümü Başkent Üni. Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş tarafından hazırlanmış ve onaylanmıştır.

4) MUADİLLERİNDEN FARKI: Verilen bütün tariflerin kişi başı kalori ve besin değeri hesabı bir uzman tarafından (Prof. Dr. Murat Baş) hazırlanmıştır. Ayrıca kitap; hiçbir kadının hayır diyemeyeceği astroloji gibi eğlenceli bir bölüme sahiptir. Astrolojik anlamda beslenme ve diyet üzerine tüyolar içermektedir.

5) DOĞRU PR: İnternet çağını yaşadığımız bu günlerde sosyal medya yani twitter, facebook, web sitesi interaktif şekilde kullanılmış ardından yazılı ve görsel medya hedef kitleye yönelik şekilde değerlendirilmiştir.

Gizem Özdilli Haberleri

Ünlü mankenler podyuma çıkıyor
İzmirli modacı Pınar Bent, kimsesiz çocuklar yararına defile düzenliyor. Defileye ünlü mankenler de katılacak....
31 Ekim 2018 Çarşamba
Gizem Özdilli, Şener Özbayraklı'yı ifşa etti!
Bir dönem podyumların en aranılan modellerinden olan Gizem Özdilli, instagram hesabından Fenerbahçeli futbolcu Şener Özbayraklı'nın mesajını paylaştı....
5 Temmuz 2018 Perşembe
Survivor yolcusu Hakan Hatipoğlu'nun yerine Gizem Özdilli!
Survivor 2018 All Star kadrosuna katılan ünlü sunucu Hakan Hatipoğlu, Beyaz Tv'de yayınlanan “Nerede Ne Yesek” programının sunuculuğunu da bırakmak zorunda kaldı......
7 Şubat 2018 Çarşamba
Ebru Şallı İle Gizem Özdilli’nin Plates Krizi Giderek Büyüyor
Ebru Şallı ile Gizem Özdilli arasındaki plates krizi giderek büyüyor....
24 Şubat 2012 Cuma
Gizem Özdilli, tüm organlarını bağışlamış
Sanatçı Gizem Özdilli, tüm organlarını bağışladığını açıkladı.

Türk Böbrek Vakfı hastalarına her sene geleneksel olarak düzenlenen yeni yıl ...

23 Aralık 2010 Perşembe
Tüm Gizem Özdilli haberleri için tıklayın

Gizem Özdilli Videoları

Nerede Ne Yesek 7 Nisan 2018 7 Nisan 2018 Cumartesi
Nerede Ne Yesek 31 Mart 2018 31 Mart 2018 Cumartesi
Nerede Ne Yesek 17 Mart 2018 17 Mart 2018 Cumartesi
Nerede Ne Yesek 3 Mart 2018 3 Mart 2018 Cumartesi
Nerede Ne Yesek 24 Şubat 2018 24 Şubat 2018 Cumartesi
Nerede Ne Yesek 17 Şubat 2018 17 Şubat 2018 Cumartesi
Tüm Gizem Özdilli videoları için tıklayın