Yusuf Kavaklı Hoca'ya ilginç soru

Atv'de yayınlanan Zahide Yetiş'in sunduğu Zahide İle Yetiş Hayata programında emekli İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı seyircilerden gelen sorulara cevap verdi.
Yusuf Kavaklı Kavaklı Atv Zahide Yetiş Müftü Yardımcısı 


Yusuf Kavaklı Hoca'ya canlı yayına telefonla bağlanan ve 4 aylık hamile olduğunu söyleyen bir kadınan ilginç bir soru geldi.

Bir yıllık evli olan kadın Yusuf Hoca'ya 'Hocam ailelerimiz istemedi biz kendimiz tek başımıza imam nikahı kıydırdık. Yanlız nikahtan bir hafta sonra hoca bizi arayıp nikahı yanlış kıydığını, nikahta iki erkek ya da iki bayan bir erkek şahit olması gerektiğini söyledi. Şu an da 4 aylık hamileyim. Bir yıllık evliyiz acaba biz bir sene boyunca zina mı yaptık? Hala zina mı yapıyoruz? Doğacak çocuk haram mı? diye sordu.

Yusuf Kavaklı Hoca kadına cevaben şunları söyledi: Nikah icap ve kabuldür. Yani şahitler huzurunda kız vardım derse, erkek de aldım derse akit gerçekleşir. Orada hoca efendinin yaptığı sadece duadır. Bir de mihir kararlaştırılır. Bu şahitler iki erkek olur ya da iki erkek bir bayan olur. Hoca efendiyi de şahit olarak kabul ederiz. Dolayısıyla şahitte eksiklik var diye böyle bir şey olmaz. Acaba haram mı işledik diye kafanıza takmanıza gerek yok. Nikah kıyılmış gönlünüz rahat etsin.
26 Aralık 2014 Cuma günü yayınlandı