Yaşlılar Tai Chi Yapıyorlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Huzurevi'nde kalan yaşlılar, sabah sporu olarak Uzakdoğu sporu olan tai chi yapıyor. Yaşlılar, tai chi eğitmeni Isidora Miloşeviç'in gösterdiği hareketleri zevkle yapıyor. Huzurevinin bahçesinde bir araya gelen yaşlılar ve çalışanlar, Akdeniz Üniversitesi'nde okuyan stajyer öğrencilerin desteğiyle tai chi yaparak güne zinde başlıyor.
Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Üniversitesi Tai 


HUZUREVİ SAKİNLERİ MEMNUN

Tai chi yapan yaşlılardan 72 yaşındaki Ali Aldak, sporun kendilerini tembellikten kurtardığını belirterek, ' Bu spor sağlığımızı olumlu etkiledi. Oturmak bizim için iyi bir şey değil. Spor yapmak çok güzel, çok memnunum ' dedi. 70 yaşındaki Bekir Dinçer de ' Sporun çok güzel faydası var. Bende bel fıtığı var. Eğilmekte sorun yaşıyorum. Bu spor beni biraz rahatlattı. Herkesin yapmasını öneriyorum ' diye konuştu. 75 yaşındaki Cevdet Çiğmiş de, ' Sporun her türlüsünü çok seviyorum. Ama bu spor kaslarımı yumuşatıyor, nefesimi rahatlatıyor. Bu yaştan sonra bizim için bunlar önemli ' dedi.

YAŞLILARA İYİ GELİYOR

Tai chi eğitmeni Isidora Miloşeviç, bu sporun özellikle yaşlılara iyi geldiğini kaydederek, ' Çünkü yaşlılar her sporu yapamaz, bu spor çok hafif ve hareketleri yavaş olan bir spor. Bu sporla doğru nefes almayı öğretiyoruz. Bu spor akapunktur etkisi sağlıyor, ağrıları iyileştiriyor. Tai chi, Uzakdoğu kültüründe geleneksel bir yaşam biçimidir. Tai chi hem bedeni hem ruhu çalıştırıyor. Huzurevi'nde 5 haftadır spor yapıyoruz ve herkes isteyerek spora katılıyor ' dedi.
2 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı