Viranşehir'de Berjin Amara Kadın Danışma Merkezi Açıldı

Viranşehir ilçesinde Berjin Amara Kadın Danışma Merkezinin açılışında konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna: “Kimileri bu sürece barış süreci, kimileri ise çözüm süreci diyor. Arkadaşlar bu sürecin adı Başkan Öcalan ' ın başlattığı kimse ölmesin sürecidir.” Diye konuştu.
Leyla Güven Belediye Başkanı Büyükşehir Belediyesi Milletvekili Emine Ayna 


Viranşehir Belediyesi Gölbaşı Mahallesinde bulunan Berjin Amara Kadın Danışma Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hafize İpek, Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin, Eğil Belediye Başkanı Petek Çobanoğlu, BDP Urfa İl Eşbaşkanı Leyla Akça, Suruç Belediye Başkanvekili Hülya Demir, BDP İl ve İlçe Yöneticileri, Dikasum, Epidem, Kadem, Kardelen Gibi Kadın Dernekleri ve yüzlerce kişi katıldı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ve beraberindekiler Viranşehir Belediyesi Berjin Amara Kadın Danışma Merkezinin kurdelesini keserek açılışını gerçekleştirdi. Ardından bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından Viranşehir Belediyesi MED Kültür ve Sanat Merkezinin folklor ekibi yöresel halk oyunları etkinliklerini gerçekleştirdi. Burada Bir konuşma yapan Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Suna Uluğtürken, kadınların tarih boyunca ezildiğini ve acılar çektiğini belirtti. Bu tür acılara karşı bu tür merkezleri açtıklarını belirten Uluğtürken, kadınların bu tür yerlere sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti. Ardından KCK Davasından 3 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Viranşehir belediye Başkanı Leyla Güven ' in mesajı okundu. Güven mesajında kadınların birlik ve beraberlik ile tüm zorlukların üstesinden geleceğini belirtti.

Daha sonra bir konuşma yapan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, kadının şiddet gördüğünü ve bunun hayatın her alanında gerçekleştiğine dikkat çekti. Bu tür şiddet olaylarına karşı kadınların birlik olmasını isteyen Ayna, belediyenin bu hizmetine Viranşehir kadınlarının sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı. Kadınların bu kuruma sahip çıkmaları ile danışma merkezinin işlevsel hale geleceğini belirten Ayna, birlik ile kadınların tüm sorunların üstesinden geleceğini söyledi.

KCK TUTUKLULARI HALA CEZAEVİNDE

Çözüm sürecine de değinen BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna : “kimileri bu sürece barış, kimileri çözüm süreci diyor. Arkadaşlar bunların hepsi yalan bu süreç Başkan Öcalan ' ın başlattığı kimse ölmesin sürecidir. Bu yüzden kimse kimseyi kandırmasın. Başkan Apo, hükümete diyor ki, ' artık ölerek, öldürerek bu işi bitirmeye son ver. Bize de diyor ki, gerilla sayesinde milletvekili oldunuz, belediye başkanı oldunuz, bu tür kurumları açıyorsunuz. Artık gerillanın omzundaki yükü kaldırın ve demokratik siyaset ile bu işi yapın. Artık kan akmasın ve silahlı unsurlar sussun ' diyor. Eğer bu bir çözüm süreci olsaydı. Karşılıklı adımlar atılırdı. Başkan Öcalan, silahları susturun, demokratik siyaset yapın dedi. Peki hükümet, eğer hükümet samimi olsa, tüm tutukluları serbest bırakır, yalnız KCK tutukluları değil, PKK tutsaklarını da bırakır. Bakın hala KCK tutukluları içerdeler. Neden içerdeler, demokratik siyaset yaptıkları için, Başkan Öcalan ' ın özgürlüğünü istediği için içerdeler. Eğer demokratik siyaset yapmamızı istiyorsanız önce bu engeli kaldırın, Kürt dilini istemek suç, özerklik istemek suç, Başkan Öcalan ' a özgürlük istemek suç, seçimlerde BDP ' ye çalışmak suç. Peki biz nasıl demokratik bir siyaset yapacağız. İlk önce terörle mücadele yasasını kaldır.” Diye konuştu.

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ' nın konuşmasının ardından etkinlik Berivan Arın konseri ile sona erdi.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı