Van'da İsrail’e Tepki Eylemi

Müslüman Kardeşler İnisiyatifi Van Şubesi tarafından İsrail ' i protesto etmek amacıyla düzenlediği oturma eylemi sona erdi.
Müslüman Kardeşler Birleşmiş Milletler İsrail Müslüman Gazze 


İsrail ' in Gazze ' ye düzenlediği kara saldırısını protesto etmek amacıyla Cumartesi günü Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği ' ne yürüyerek oturma eylemi başlatan Müslüman Kardeşler İnisiyatifi, üç gündür devam ettirdiği oturma eylemini sonlandırdı. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği önünde başlayan ve Hz. Ömer Cami avlusunda devam eden oturma eylemine yüzlerce kişi katıldı.

Kuran ' ı Kerim ' in okunduğu, duaların edildiği eyleme katılan yüzlerce kişi İsrail ' in Gazze ' de yaptığı saldırıyı kınadı. Eylemin son gününde bir açıklamada bulunan Müslüman Kardeşler İnisiyatifi Van Şube Başkanı Mehmet Emin Akan, İsrail vahşetini kınamak için üç gün boyunca oturma eylemi düzenlediklerini belirtti. Vatandaşların eyleme katılımının güzel olduğunu ifade eden Akan, “Halkımız, davetlerini, programlarını iptal ederek eylemimize destek verdiler. Bizler hep beraber o kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla dualar ettik. Bu günde bu eylemimizi sonlandıracağız. İnşallah İsrail ' in hunharca yaptığı insanlık dışı hareketlerde biter, İsrail ' de perişan olur” dedi.

Müslümanlar olarak İslami çerçeveler içerisinde ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Kaya, “Bizler her zaman ezilen halkın, Müslümanların yanındayız. Müslüman olmasalar bile eğer zulme işkencelere maruz kalmışsa biz o insanların da yanındayız. Çünkü dinimiz , ' Gayri Müslim olsalar bile, savaşmadıkça onlara eziyet etmeyin, onları öldürmeyin ' diyor. Bu Allahın bir emridir. İnşallah önümüzdeki günlerde, bayram arifesinde Müslüman kardeşlerimizin üzerindeki bu eziyetler bu ölümler son bulacaktır” ifadelerini kullandı.

Halkın özellikle İsrail ' e ait ürünlerin boykot edilmesi noktasında bir taleplerinin olduğuna dikkat çeken Akan, bunun da eylemin olumlu sonuçlarından biri olduğunu söyledi.
22 Temmuz 2014 Salı günü yayınlandı