Türkiye Genelinde Hava Durumu - Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Bolu (6 Ocak 2013)

Yurt Genelinde Hava Durumu - Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Bolu (6 Ocak 2013)... Meteroloji bu gece kuvvetli kar yağışı beklendiğini açıkladı. İstanbul'u da etkileyecek olan yağışlı hava özellikle yarın öğleden sonra ve salı günü yoğun kar yağışı şeklinde seyredecek.
Doğu Anadolu Batı Karadeniz İç Anadolu Bolgesi Doğu Karadeniz 


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'de kuvvetli kar yağışı beklendiği belirtildi.

Yapılan uyarıda İstanbul,Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik ile Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği kaydedildi.

Yağışın zamanla etkisini artırarak yarın öğle saatlerinden itibaren ve Salı günü kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere kar şeklinde devam etmesinin beklendiği bildirilerek, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

BÜTÜN TÜRKİYE DONACAK

Marmara ' nın doğusu ve Batı Karadeniz ' de kuvvetli, doğu kesimlerde ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ' nden yapılan meteorolojik uyarılara göre, yağışlar bu gece saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ile Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kara dönüşecek. Zamanla etkisini artıracak yağışların yarın öğle saatlerinden sonra ve Salı günü kuvvetli, yer yer yoğun olmak üzere kar şeklinde devam etmesi bekleniyor.

Bu arada doğu kesimlerde de yoğun kar yağışı bekleniyor. Yarın Doğu Anadolu Bölgesi ' nin geneli, Orta ve Doğu Karadeniz ' in iç kesimleriyle İç Anadolu ' nun doğusunda (Sivas, Kayseri, Nevşehir , Niğde ve Yozgat) kuvvetli kar yağışı etkili olacak. Hakkari, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde ise kar yağışı yoğun olacak.

Uyarılarda ulaşımdaki aksamalara, buzlanma ve don, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı ilgilerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

İZMİR VE ÇEVRESİ SOĞUYACAK

İzmir Valiliği'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, İzmir ve çevresinde bugünden itibaren hava soğuyacak. Kuzey yönlerden saatte 40 ile 60 kilometre hızla esecek rüzgarla birlikte hava sıcaklıklarının hafta boyunca 8 ile 10 derece düşmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarında gözlenecek ani düşüş nedeniyle hafta başından itibaren kıyı şeridinde hafif, iç kesimlerde kuvvetli don olayı görülmesi tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının düşüşüne bağlı gelişebilecek buzlanma, ulaşımda aksamalar, su borularının donması ve zirai don olaylarına karşı tedbirli olunması istendi. İzmir'de ise bu hafta hava sıcaklıkları geceleri -2 dereceye kadar inecek. Soğuk hava yerini cuma günü yağmura bırakacak.

TUNCELİ'DE OKULLAR İKİ GÜN TATİL
Tunceli ' de kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Çemişgezek, Hozat, Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde eğitime 2 gün, Ovacık ve Pülümür ' de bir gün ara verildi.

Tunceli ' de dün başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi, Çemişgezek, Hozat, Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde eğitime 2 gün, Pülümür ve Ovacık ilçelerinde ise bir gün ara verildi.

-Ovacık ' ta kar kalınlığı 1 metre- Tunceli Meteoroloji İl Müdürü Mehmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinde kar kalınlığının 52 santimetreye ulaştığını bildirdi.

İl genelinde dün başlayan kar yağışının 3 gün boyunca etkili olmasının beklendiğini ifade eden Demir, ”İl merkezinde kar kalınlığı 52 santimetreye ulaştı. Kar yağışı hayatı olumsuz etkileyeceğinden vatandaşlarımızı ve sürücülerimizi dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, Ovacık ilçesinde kar kalınlığı bir metreye ulaştı.

6 Ocak 2013 Pazar günü yayınlandı