Türk Sanat Müziğini Beatbox İle Yapıyor

Türkiye'de Beatboxu ilk icra edenlerden biri olan Sercan Bakaç bu alanda yurt dışındaki yarışmalarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyor.
Türk Müziği 


İnsanın hiç bir enstrüman kullanmadan tamamen kendi uzuvlarıyla yaptığı ritim ve baslardan oluşan bir müzik türü olan Beatbox, tamamen nefese sese dayalı bir müzik türü.

Bu müziği Türkiye'de ilk icra edenlerden biri de Yalova'da yaşayan Sercan Bakaç oldu. Beatboxa 2000 yılında hobi olarak başlayan Bakaç popülarite peşinde olmadığını ve bu müziği çok sevdiğini söyledi. Aynı anda 5 ses çıkarabilen Bakaç, Türk Sanat Musikisi'nin de Beatboxa uyarlayarak bu alanda bir ilke imza attı.

Sercan Bakaç, Beatbox nefes ve sese dayalı bir müzik türü olduğu için Beatboxla uğraşan insanların sigara ve alkol kullanmamalarını öneriyor. 25 yaşında olduğunu ve bu yaşına kadar ağzına alkol ve sigarayı sürmediğini söyleyen Bakaç, herkese sigara ve alkolden uzak durmalarını öğütlüyor. Yurt dışında Türkiye'yi, temsil etmek isteyen Bakaç, bu yüzden her gün düzenli olarak çalışıyor. Pek çok sosyal projede karşılık beklemeden yer alan Bakaç yurt dışında da çok sayıda projelere katıldığını kaydetti.

21 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı