Türk Polis Teşkilatının 167. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Bir dizi gezi açılışlar için Şanlıurfa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türk Polis Teşkilatı'nın 167. Yıl dönümü kutlamalarına katıldı.
Celalettin Güvenç Faruk Çelik Abdülkerim Gök Emniyet Müdürlüğü Ahmet Eşref Fakıbaba 


DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar, Halil Özcan Abdülkerim Gök, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, kurum müdürleri, daire amirleri, polis memurları ve çok sayıda davetli katıldı. Program bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Polis teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümü vesilesi ile hep birlikte olmanın duyduğu memnuniyetini dile getirerek, ' 167 yıl dile kolay. 167 yıl geride kalmış. Bu Polis teşkilatımızın, ne kadar köklü bir teşkilat olduğunu görmemiz açısından önemli bir rakam. Aynı zamanda 167 yıllık bu süre, teşkilatımızın da ne denli deneyimli olduğunu ortaya koymaktadır. Son derece deneyimli bir teşkilata sahibiz. Polis teşkilatımızın ve bütün güvenlik güçlerimizin amacını hepimiz biliyoruz. Güvene dayalı bir güvenlik sağlamak, toplumsal huzuru temin etmek. Yani onlar canları pahasına, bizim rahat gezmemizi, rahat uyumamazı, istirahat etmemizi, sağlamak için görev yapıyorlar. Bunu iyi anlamazız gerekiyor, iyi anlatmamız gerekiyor. Aksi takdirde, güvenliği kaybolmuş olan, güvenden yoksun olan toplumları, hiçbir alanda başarılı olmaları mümkün değil. bakın son haftalarda, televizyonları izlediniz. Hükümet olarak, yeni bir teşvik paketini açıkladık. Özellikle Şanlıurfa için, Güneydoğu'da, terörün yaşandığı bölgede, 15 ilimize dönük çok ciddi destekler içeren bir teşvik uygulaması geldi. Örnek olsun diye söylüyorum. 5 Milyon TL'lik yatırım yapan bir kişi, 6, 5 Milyon TL'lik geri alacak. Yani böyle kapsamlı bir teşvik uygulaması getiriyoruz. Eğer güven yoksa, güvenlik yoksa, yatırım yapar mısınız? Yatırım yapılır mı? İlimizin kalkınması mümkün olur mu? Bölgemizin kalkınması mümkün olur mu? ülkemizin kalkınması mümkün olur mu? Tabi ki olmaz. O halde yapmamız gereken nedir, güveni ve güvenliği önemsememiz gerekiyor, hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Değerli Şanlıurfalılar, şöyle bir yanlışın içerisine de düşmememiz gerekiyor. 'Efendim darbe olmuş' darbecilere karşıyız, sonuna kadar da karşı olmamız gerekiyor. Neden? Çünkü darbe eşittir, millet iradesine karşı olmak demektir. Millet iradesine karşıysanız, bizde size karşıyız. İşkence, işkenceciye karşıyız. Kim işkence yapıyorsa, hesabı mutlaka sorulmalı. Çünkü insan onuruna yanaşmaz. Ama şimdi birilerine kızacağız, birilerini düzelteceğiz diye, toptancı bir mantıkla bütün güvenlik güçlerimizi zor durumda bırakacak olan yaklaşımlarında doğru olmadığını her yerde açık bir şekilde ifade etmemiz gerekiyor ' dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve Mille Eğitim Müdürlüğü tarafından Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümü nedeniyle, düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere, ödülleri verildi. Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Bakan Çelik ve protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül töreninin ardından, Protokol üyeleri, öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Abdülkerim Gök Hakkında
Abdulkerim Gök, 1 Mart 1970'te Şanlıurfa'da doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Zübeyde'dir. Öğretim Üyesi, Doç. Dr.; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim Dalında tamamladı. Bir süre kamu bankasında uzman yardımcılığı görevinde bulundu. Serbest muhasebeci ve mali müşavir olan Gök, Harran Üniversitesi İktisadi ve İd...
devamı
10 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı