Tunceli'de 10 Nisan Polis Haftası Etkinlikleri

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Tunceli'de halı saha saldırısı sonucu şehit olan komiser Cem Kerman ve eşi Dilay Kerman anısına düzenlenen futbol turnuvası sona erdi. Turnuvaya Dilay Kerman'ın anne ve babası katılarak dereceye giren okulların takımlarına kupalarını verdi.
Basın Kuruluşu Deniz Seki İstiklal Marşı Emniyet Müdürlüğü Hürriyet Gazetesi 


Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Tunceli Emniyet Müdürlüğü, geçen yıl 4 Eylül Pazar günü Munzur Nehri kıyısında bulunan halı sahada top oynayan polislere PKK'lılar tarafından yapılan saldırı sonucu komiser Cem Kerman ve onu saha dışında izleyen öğretmen eşi Dilay Kerman şehit olmuş, 8 polis de yaralanmıştı. Şehitleri anmak amacıyla saldırının yaşandığı yer olan Munzur halı sahada şehitler anısına Şehit Dilay ve Cem Kerman, ilköğretim okulları arası futbol turnuvası düzenlendi. İki hafta süren turnuvada Hürriyet İlköğretim Okulu birinci oldu. Turnuvaya, Vali Mustafa Taşkesen, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, konser vermek üzere Tunceli'de bulunan sanatçı Deniz Seki, kurum müdürleri, emniyet personeli, öğretmen ve öğrenciler katılırken, dereceye giren okullara kupalarını vermek üzere Tunceli'ye gelen, Dilay Kerman'ın annesi Hava ve Babası Oğuz Turan, törende duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından bir öğrencinin okuduğu şehitler şiiri törene katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Şehit Dilay Kerman'nın babası Oğuz Turan, Dilay ve Cem Kerman'ın Tunceli'ye büyük umutlarla, severek ve isteyerek geldiğini dile getirerek, “Ama ne yazık ki istemeden ayrıldılar. Burada yapacakları çok şey vardı fakat izin vermediler. Şu ana kadar bizi yalnız bırakmayan Tunceli ve Ankara il emniyet teşkilatlarına sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. Daha sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Cem ve Dilay'ın Tunceli'de yaptıkları çalışmalardan bahsederek, ' Onların daha yapacakları çok şeyleri varken kötüler onları bizden kopardılar. Şehitlere saygımızı birlik olup sımsıkı kenetlenerek göstermeliyiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından turnuva birinci olan Hürriyet İlköğretim Okulu takım kaptanına Dilay Kerman'ın babası Oğuz Turan kupasını verdi. Basın mensuplarına bir açıklama yapan Dilay'ın annesi Havva Turan ise, kızının Tunceli'de çok mutlu olduğunu, buradakilerin kendisine ihtiyacı olduğunu ve daha yapacak çok şeylerinin olduğunu dile getirerek, “Telefonda bana ,'Biz Tunceli'yi çok seviyoruz ve görevimizi uzatmak istiyoruz. Anneciğim buralar çok güzel, yaşanacak yerler' diyordu. Ama bırakmadılar çok üzgünüm, keşke çok farklı olsaydı buraya öyle gelseydim. Halı sahayla bu gün yüzleştim, kendimi çok kötü hissettim. Ama yapılan etkinlikler, aynı zamanda lisanslı sporcu olduğu için kızıma ve Cem'e yaraşır şekildeydi. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Halı saha saldırısında yaralanan Emniyet Amiri Önder Çelik'in Dilay Kerman'ın babasıyla kucaklaşarak evine davet etmesi duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
Deniz Seki Hakkında
Hayatı 1 Temmuz 1970 yılında İstanbul'da doğan Deniz Seki, öğrenim yıllarında ilkokulu Maçka Süheyla Artam'da, orta ve lise eğitimini de yatılı olarak[kaynak belirtilmeli] Çamlıca Kız Lisesi'nde okudu. Okulu bitirdikten sonra, TRT İstanbul televizyonundaki sunuculuk sınavlarına katılarak sunucu oldu. Jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan aralarında Deniz Seki'nin de bulunduğu 19 sanık hakkkında uyuşturucu ticareti yap...
devamı
11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı