Tuncel Kurtiz’in Cenazesi Adli Tıp’a Gönderildi

Etiler ' deki evinde hayatını kaybeden usta oyuncu Tuncel Kurtiz ' in cenazesi, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu ' na gönderildi.Tarık Akan, Ozan Güven, Burçin Terzioğlu, Ceyda Düvenci, Rıza Kocaoğlu, Bergüzar Korel, Cansu Dere ve Berrak Tüzünataç ' ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı, acı haberin ardından Kurtiz ' in evine geldi. Olay yeri inceleme ekipleri ve savcının incelemesi devam ederken, sanatçılar da Kurtiz ' in ölümüyle ilgili bilgi aldı.
Tuncel Kurtiz Tarık Akan Rıza Kocaoğlu Etiler Adli Tıp Kurumu 


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de olayla ilgili bilgi aldıktan sonra çıkışta gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Sarıgül, “Önemli bir sanatçımızı kaybettik. Uluslar arası alanda önemli ödülleri ülkemize getirdi. Savcı bey gerekli incelemeleri yapıyor. Pazar günü Balıkesir Güre ' de defnedilecek. Bütün sanatçı dostlara başsağlığı diliyorum” dedi.

Tuncel Kurtiz ' le geçtiğimiz yıllarda aynı dizide rol alan Cansu Dere ise evden çıkarken gözyaşlarını tutamadı. Dere, gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakarak evden ayrıldı.Savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Kurtiz ' in cenazesi evden çıkartıldı. Kurtiz ' in cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu ' na götürüldü.

Öte yandan Kurtiz ' in komşusu Fikri Ergüzel, “Kapıcı gelip bana haber verdi. Sofrada kahvaltı yaparken, düşmüş. Gördüğümde kafasında kan akıyordu. İlk eşi görmüş” dedi.

Tuncel Kurtiz Hakkında
Üniversitede kısa bir süre hukuk fakültesinde, daha sonra ise filoloji, felsefe, psikoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okudu; ancak hiçbirinden mezun olmadı. İlk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamış olan sanatçı, sinema filmlerinde rol aldı. Sürü filmiyle zirveye çıkan sanatçı, doğayla içiçe yaşamayı sever. Hacı ve Asi adlı dizilerde başrol oynamıştır. 2009 yılının başında vizyona giren olan Güz Sancısı filminde Kamil Efend...
devamı
Rıza Kocaoğlu Hakkında
Çağan Irmak'ın ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu "Bana Şans Dile" ile sinemaya adım atarak başrolü üstlenen oyuncu, başarılı performansı sayesinde Şile Büyülü Fener Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. "Av Mevsimi", DOT oyunları "Malafa" ve "Punk Rock", 90'ların efsane radyo programından yola çıkarak çekilen Kaybedenler Kulübü ve Ezel' de rol almıştır. Şu anda Kuzey Güney' in kadrosunda yer almaktadır. Rol aldığı ti...
devamı
27 Eylül 2013 Cuma günü yayınlandı