Somuncu Baba Ve Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Sempozyumlarla Anılacak

Somuncu Baba ile mutasavvıf ve divan şairlerinden Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi, İstanbul, Bursa ve Malatya'nın Darende ilçesinde gerçekleştirilecek sempozyumlarla anılacak.
İngiltere İslam Ahmet Özhan Lütfi Kırdar 

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı İstanbul Holiday Inn Otel ' de düzenlenen bir basın toplantısı ile etkinlik programını duyurdu. Aralarında İngiltere, Pakistan, Bosna Hersek , Azerbaycan, Özbekistan, Mısır ve ülkemizdeki çeşitli üniversitelerde görev yapan ilim adamları, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'yle alakalı hazırladıkları akademik çalışmalarını kamuoyu ile paylaşacak. 'Gül ve Gönül Medeniyeti' başlığı altında gerçekleştirilecek 'Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu'nda tarihten günümüze önemli şahsiyetlerin hayatlarından kesitler dile getirilecek. Somuncu Baba'nın kabrinin yer aldığı, kültür, tarih ve maneviyat merkezi olan Malatya'nın Darende ilçesindeki Hulusi Efendi Vakfı tarafından tertiplenecek sempozyumlarda ilim adamlarının sunacağı toplantılarla farklı şehirlerde kültürel bir etkileşim sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Yapılan basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Nihat Öztoprak, “Temelde İslam inancına sahip geleneğin temsilcisi Osman Hulusi Efendi ' dir. Son dönemde mükemmel ve mürettep bir divan oluşturmuş şairimizdir. Bir divan oluşturmak zordur. Hulusi Efendi, geleneği devam ettiren şairler arasında ayrı bir yere sahiptir. Şiirleri hemen bestelenmiştir. Bu bizin edebiyat tarihi içinde gerçekten herkese nasip olmayana bir özelliktir. Şiirleri hala hafızalarda ezberlerdedir” dedi.

Üç ayrı yerde sempozyum devam edeceğini söyleyen Tarihçi Resul Ketenceli, “Sempozyumların ilki 2 Haziran 2012 günü İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda, ikincisi 9 Haziran 2012 günü Bursa Merinos Kültür Merkezi'nde üçüncüsü ise 23 Haziran 2012 günü Malatya'nın Darende ilçesinde Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek. Burada gönüldaşlarımız ile bir araya geleceğiz. Burada Somuncu Baba Hazretlerini ve Hulusi Efendiyi, tüm tebliğcilerimiz, akademisyenlerimiz tüm dünyaya anlatacağız” diye konuştu.

Serdar Tuncer'in şiir dinletisi ile Ahmet Özhan konserinin yer alacağı sempozyumlara önemli isimlerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.
Ahmet Özhan Hakkında
İlk profesyonel sahne deneyimi 1968 yılında Bebek Belediye Gazinosundadır. Genç yaşta başlayan sahne performanslarıyla Ahmet Özhan 70’li ve 80’li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanınmıştır. İlerleyen yıllarda zamanın çeşitli üstadlarından birebir istifadeleri olmuş, bu arada plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında yorum...
devamı
30 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı