Sıla Dans Şovuyla Mest Etti

Sultanhisar ' da yapılan 43. Uluslararası Sultanhisar Nysa Kültür ve Sanat Festivali Festival güzelinin seçilmesi ve Lara konseri ile son buldu.
Kerem Al Adnan Menderes Üniversitesi Adnan Menderes Cevdet Ertürkmen 


Sultanhisar Anadolu Lisesi ve Goca beşli zeybek halk oyunlarının gösterileriyle başlayan final gecesinde Tuğçe Şan ve Eylül Vuralgil sahne aldı. Büyük heyecanın yaşandığı festival kraliçesi seçiminin ardından sahne alan Lara ise gençlerin büyük çoğunlukta yer aldığı ve yaklaşık 10 bin kişinin izlediği konseri ile festivale renk kattı.

“NYSA ZARAFET GÜZELİ ÜNİVERSİTELİ ZELİHA OLDU”

Festivalin en renkli yarışmalarından olan Nysa Zarafet Güzeli yarışmasında ise Adnan Menderes Üniversitesi Sultanhisar ve Atça Meslek Yüksek Okullarından katılan 21 güzel birinci seçilebilmek için podyumda boy gösterdi. 5 kişilik jürinin önünde yürüyen güzeller heyecanlı bir şekilde puan toplamaya çalışırken oldukça zor değerlendirilen puanlarla yarışmaya katılan 187 puanla Zeliha Tekeş oldu. Yarışmada 176 puanla ikinciliği festival kapsamında ilçede resim sergisi açan ressam Emine İnci alırken 173 puanla üçüncülüğü ise annesi de 1984 Nysa Zarafet Güzeli seçilen Esra Tilkioğlu aldı. Her üçü de üniversite öğrencisi olan güzellere ödüllerini protokol üyeleri verdi.

“SILA, DANS ŞOVUYLA MEST ETTİ”

Festivalin final gecesinde ise Tuğçe Şan ve Eylül Vuralgil sahne aldı. Sahneden inerek Sultanhisarlılarla ve protokol üyeleriyle düet yapan sanatçılar büyük alkış aldı. Eylül Vuralgil, protokol üyelerinden AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç ve Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal ' a mikrofon uzatarak düet yaptı. Şarkılara eşlik eden Milletvekili Kılınç ve Başkan Ünal ise konuklardan büyük alkış aldı. Daha sonra düzenlenen güzellik yarışmasının ardından sahne alan ses sanatçısı Sıla ise fiziği, dansları ve sesiyle kapalı pazar yerinde yapılan konseri izleyen binlerce izleyenini mest etti. Bir buçuk saat sahnede kalan Sıla, özellikle seksi dansı ile hem erkek hem de bayan izleyicilerinden hem ıslık hem de büyük alkış aldı.

“BAŞKANDAN TEŞEKKÜR”

AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Aydın Valisi Kerem Al, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç, Sultanhisar İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Aydın protokolü ve yaklaşık 10 bin kişinin izlediği festivalin kapanış konserini veren ünlü sanatçı Lara muhteşem dans şovu ile izleyenleri büyüledi. Binlerce kişinin sanatçıya eşlik etmesi ile Sultanhisar Kapalı Pazaryeri büyük bir coşkuya sahne oldu. Başkan Ertegün Ünal, festivalin en iyi şekilde geçmesi için çok çalıştıklarını ifade ederek “3 gün süren, Nysa ve ilçemizi tanıttığımız festivalimizin yapılmasında emeği geçen Milletvekillerimize, sayın Valimize, sayın Kaymakamımıza, komite üyelerimize, çevre ilçe ve belde belediyelerimize ve Sultanhisarlılara çok teşekkür ediyorum” dedi.

8 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı