Şiddete Karşı Nevşehir’de Toplandılar

İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Romanya ' dan gelen gençler, Nevşehir ' de Türk gençleri ile şiddete karşı mücadele için bir araya geldi. ' Şiddete Karşı Birlikte Hareket Edelim ' konulu gençlik projesi kapsamında gençler, şiddete karşı sloganlar üreterek vatandaşları bilinçlendirmek için el ilanları dağıttı.
Avrupa Avrupa Birliği Çek Cumhuriyeti Avrupalı İngilizce 


Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ve Avrupa Birliği Kapadokya Gençlik Platformu işbirliğinde düzenlenen ' Şiddete Karşı Birlikte Hareket Edelim ' konulu gençlik projesi kapsamında İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Romanya ' dan 18 genç Türkiye ' ye geldi. Nevşehir ' de Türk gençler ile buluşan Avrupalı gençler, her türlü şiddete karşı birlikte hareket etmek ve vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla alışveriş merkezlerinde şiddete karşı ürettikleri sloganları sergiledi ve vatandaşlara, ' Şiddete Karşı Birlikte Harekete Geçelim ' yazılı kartları dağıttı.

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Serkan Başar, “Nevşehir Valiliği AB Projeler Dış İlişkiler ve Koordinasyon Merkezi olarak bir Kapadokya AB Gençlik Platformu adı altında bir platform kurduk. Bu platform kapsamında ilk çalışmamızı Avrupa ' nın 3 farklı ülkesinden geçleri “Şiddete Karşı Birlikte Hareket Edelim” projesi ile şehrimize davet ettik. Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Romanya ' dan 18 genç Nevşehir ' e geldiler ve burada İnsan Hakları, Demokrasi ve Şiddete Karşı Yapılacak Çalışmalar konularında eğitimler aldı.Bu eğitimler çerçevesinde bir faaliyetimize Forum Kapadokya AVM ' de gerçekleştirdik. Gençler şiddete karşı çeşitli sloganlar üreterek bunları İngilizce ve Türkçe sergileme fırsatı buldular” dedi.
Proje kapsamında Nevşehir ' e gelerek şiddete karşı ortak duyarlılık oluşturmak amacıyla çalışmalar yapan Avrupalı gençler ise, “Şiddet dünyanın her tarafında mevcut. Bu bazen fiziksel, bazen ise psikolojik olarak ortaya çıkabiliyor. Bizler gençler olarak her türlü şiddete karşıyız ve bunun için tüm dünya gençleri ortak hareket etmeliyiz. Bu kapsamda bu proje oldukça faydalı olacaktır” diye konuştu.
14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı