Serdar Ortaç Kendisine Atılan Taşı Gösterdi

Serdar Ortaç konserinde çıkan olaylarla ilgili olarak,” Bunun Ahmet Kaya ne de Kürt vatandaşlarla hiç bir ilgisi yok. Bu kesinlikle 29 Ekim 90. Yılı nasıl provoke ederizdir” dedi.
Atatürk Cengiz Ergün Türkiye Cumhuriyeti Ahmet Kaya Serdar Ortaç 


Türkiye Cumhuriyeti ' nin kuruluşunun 90. Yıldönümü nedeniyle Manisa Belediyesi tarafından düzenlenen Serdar Ortaç konseri, bir grup tarafından cisimlerin atılmasının ardından arbede çıkarak yarıda kalmıştı. Sanatçının sahneye çıkmasından kısa süre sonra sahneyi taş yağmuruna tutan bir grup ortalığı savaş alanına çevirdi. Özellikle sahnenin ön tarafında bulunan kadın ve çocuklar çıkan olaylar nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi. Çıkan olaylar nedeniyle Sanatçı Serdar Ortaç, konser alanını terk etmek zorunda kaldı. Daha sonra Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konser alanına geldi. Türkiye Cumhuriyeti ' nin 90. Kuruluş yıldönümünü Manisa ' da coşku içerisinde kutladıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Bu gece Cumhuriyetimizin kutlama törenlerinde Manisa ' da yer yerinden oynadı. Çok coşkulu bir kutlama yapıldı. Ancak çıkan bu olaylar kutlamalara gölge düşürmüştür. Bu Cumhuriyeti çekememezliktir. Atatürk ' ün ilke ve inkılâplarını kabullenmemektir” diye konuştu.

YAPILANLAR MANİSA HALKINA MAL EDİLMEMELİ

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 30 Ağustos Zafer Bayramı ' nın ardından aynı kişilerin Cumhuriyet Bayramı ' nda da ortaya çıktığını hatırlatarak, “Bu yapılanlar Manisa halkına mal edilmemeli. Biz Manisa halkının her zaman yanındayız. Manisa halkının da bizim yanımızda olduğunu bugün gördük” dedi.

BAŞKAN ERGÜN SERDAR ORTAÇ İLE BULUŞTU

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Meydanı ' nda yaptığı açıklamaların ardından Sanatçı Serdar Ortaç ile Anemon Otel ' de bir araya geldi. Sanatçıdan konserin en kısa zamanda yeniden yapılması talebinde bulunan Başkan Ergün, yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Serdar Ortaç ise “Bunun Ahmet Kaya ne de Kürt vatandaşlarla hiç bir ilgisi yok. Bu kesinlikle 29 Ekim 90. Yıl nasıl provoke ederizdir. Ben zaten taş yemeye alışığım taş yemeye. Ben zamanında 10. Yıl Marşı ' nı okudum başım belaya girdi. Demek ki Rus Marşı okuyacağız”dedi

Ortaç çıkan olayların provoke amaçlı olduğunu ifade ederek, kendisine isabet eden taşı Başkan Ergün ' egösterdi. En kısa zamanda Manisa ' da yeniden konser vermek istediğini söyledi.
30 Ekim 2013 Çarşamba günü yayınlandı