Özgür - Der’den Mursi’ye Destek Eylemi

Fatih'te toplanan Özgür-Der üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, tutuklu Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanmasını protesto etti.
Muhammed Mursi Mursi Mısır Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Mısır 


Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyesi yaklaşık 100 kişi Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda toplanarak darbeciler tarafından tutuklanan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanmasını protesto etti. Darbecileri protesto eden grup, Mısır bayrakları ve Mursi fotoğraflarını taşıyarak İhvan ' a destek verdi. Eylemciler, ' Darbeciler Mursi'yi yargılayamaz ' , ' İslami hareket engellenemez ' , ' Esir edilen Mursi değil Mısır halkının iradesidir ' yazılı döviz açtı. Kadınlarında yoğun bir şekilde destek verdiği eylemde ' Defol Sisi seninleyiz Mursi ' , ' Mursi'ye selam direnişe devam ' sloganları atıldı.

' Asıl yargılanması gereken Mursi değil, onu yargılamak isteyenlerdir ' diyen Özgür-Der genel Başkanı Rıdvan Kaya, ' Çünkü onlar darbe suçunu işleyerek insanlık tarihine geçecek büyük bir hukuksuzluğa imza atmışlardır. Mutlaka gün gelecek bu darbeciler hesap verecek. Mısır halkı Mursi ' den yana, İslami hareketten yana tercih kullandığı için cezalandırılmaktadır. Darbeciler Mısır ' da İslami hareketi sindirmeye çalışıyorlar. Ancak bunu daha önce yapmaya çalışanlar amaçlarına ulaşmadığı gibi darbeci Sisi de bu amacına ulaşamayacaktır. Sonunda kazanan İslami hareket olacaktır ' ' ifadelerini kullandı.
3 Kasım 2013 Pazar günü yayınlandı