Off - Road Yarışları Nefes Kesti

Samsun ' da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında yapılan Off-Road Yarışları yapıldı. Yarışlarda Ayancık Off-Road kulübünden Yakup Arslan ve Azmi Timur Gençali birinci oldu.
Hüseyin Aksoy 19 Mayıs Mustafa Demir Milletvekili 


Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Off - Road Yarışları Samsun Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü arkasındaki dolgu sahasında gerçekleşti. Samsun ' da bu yıl ilk kez düzenlenen Off - Road Yarışları ' na, 150 araç ve 25 ilden sporcu katıldı. 150 araçtan 44 araç yarıştı. Yarışçıların mücadelesi nefes kesti. Yarışlar sonrasında paletli ambulans da kısa bir gösteri yaptı. Yapılan gösterinin ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ' da yardımcı pilot koltuğuna oturarak parkurda bir tur attı.

Off - Road yarışlarında adrenalinin çok olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Adrenalinin bu kadar çok olacağını tahmin etmiyordum. Bu spora belinde sorunları olan bir kişinin yapacağı spor değil” dedi.

Renkli görüntülerin izlendiği yarışmada, Genel klasmanda Ayancık Off - Road kulübünden Yakup Arslan ve Azmi Timur Gençali birinci, Red Line Off - Road Kulübünden Zeki Karaçaylı ve Ahmet Ünlü ikinci, Zonguldak Off - Road Kulübünden de Hüsnü Açıkelli ve İrfan Özdemir üçüncü oldu.

Yarışlardan sonra dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödülleri Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz verdi.

Off - Road Yarışlarına katılımın ve etkinliğin güzel olduğunu ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Önümüzdeki yıllarda da planlama yapıp, bu yarışları bundan sonra her sene yapmaya çalışacağız” dedi.
14 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı