Niğde’de Mısır Ve Suriye’ye Destek Mitingi

Niğde ' de Gençlik Platformu adı altında birleşen ve kuruluşunda 4 kişi ile başlayan grup, Mısır ve Suriye ' de zulme uğrayan Müslümanları desteklemek için miting düzenledi.
Adem Özköse Özgürlük Afganistan Cumhurbaşkanı Suriye 

Niğde İmam Hatip Meydanı'nda toplanan Niğdeliler, tekbirlerle seslerini duyurmaya çalıştı. Mitingde kimi kadınlar gözyaşlarına hakim olamazken, Müslümanlara destek olmak için imza ve yardım kampanyası düzenlendi. Küçük büyük her yaştan katılımcının bulunduğu mitingde ilahiler okundu. Yapılan zulmü ve zulmü yapanları anlatan bir konuşmanın da yapıldığı programda küçük çocukların destekleri beğeni topladı.

Gençlik Platformu Üyeleri adına konuşma yapan Esat Şafak, ''Kimyasal Sarin gazı kullanılması sonucu bin 700 kişi zehirlenerek hayatını kaybetmiştir. Devlet terörü ile dünyanın gözü önünde kimyasal gazlarla katledilen Suriye halkına karşı duyarsız kalan bütün devletleri ve uluslararası örgütleri kınıyoruz” dedi.

Suriye'de kaçırılan ve 70 gün boyunca Esad güçlerinin elinde tutulan Gazeteci Adem Özköse de mitingde bir konuşma yaptı. Özköse, “Her yerde Müslümanlara karşı savaş açtılar. Suriye ' de çocukların üzerine kimyasal bomba attılar ve küçücük çocuklar çırpınarak can verdiler. Mısır ' da seçilen Cumhurbaşkanı geri gelsin diye gösteri yapan insanların üzerine ateş açıldı ve binlerce kardeşimiz şehit oldu. Hani diyorlardı ya demokrasi budur, batılıların demokrasisi. Hani diyorlardı ya budur batılıların özgürlükleri. Özgürlük dediler, demokrasi dediler, Afganistan ' da insansız uçaklarla çocuklarımızı öldürdüler yıllarca. Özgürlük getiriyoruz diyerek İrak ' da 1 milyondan fazla kardeşimizi katlettiler. Gazze ' de insanları açlığa mahkum ettiler. Özgürlük dediler, demokrasi dediler, Mısır ' da halkın seçtiği Cumhurbaşkanını zindana attılar ve yıllarca halkına zulüm etmiş bir diktatörü serbest bıraktılar. Eğer buysa bunların özgürlüğü ve eğer buysa bunların demokrasisi, bunların özgürlüğü, demokrasisi yerin dibine batsın” diye konuştu.
1 Eylül 2013 Pazar günü yayınlandı