Nejat Uygur Vefat Etti

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Nejat Uygur, Medistate Kavacık Hastanesi'nde 19.45 sıralarında hayatını kaybetti.
Şişli Belediye Başkanı Teşvikiye Camii Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Zincirlikuyu Mezarlığı 


Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur (86), durumunun ağırlaşması üzerine yaklaşık iki hafta önce kaldırıldığı Medistate Kavacık Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Nejat Uygur'un doktoru Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Kutlu Ufuk Altunbay, Uygur'un tedavisinin bir süre iyi gittiğini ancak son on günde kanda bir madde geliştiğini belirterek, ' Bilinci gitti, tansiyonu düştü, ateşi yükseldi. Buna bağlı bu akşam solunumu iyice gerileyince, solunum cihazına bağladık ' dedi.

Uygur'un vefat ettiği Medistate Kavacık Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyen Altunbay, usta sanatçının hastanelerine 26 gün önce geldiğini ifade etti.

' BUNDAN SONRA ÖLÜMSÜZDÜR NEJAT UYGUR '

Uygur ' un oğlu Behzat Uygur da babalarının herkes tarafından sevildiğini dile getirerek, ' O herkesin babası. Herkesi akrabam gibi görüyorum, seyirci olarak değil. Annem kocasını kaybetti. Sevenleri Nejat Uygur ' u kaybetti. Biz babamızı kaybettik. Bundan sonra yaptığı herşeyle hatırlanacaktır. Bundan sonra ölümsüzdür Nejat Uygur. Başımız sağolsun.

Sanırım Çarşamba günü vedayı gerçekleştireceğiz Teşvikiye Camisi ' nde. Zincirlikuyu Mezarlığı ' na defnedilecek. Babam her zaman ' büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öperim ' derdi. Biz de öyle veda edelim ' ifadelerini kullandı.

Süheyl Uygur ise Türkiye ' nin bir efsaneyi kaybettiğini anlatarak şunları söyledi:

' Çok üzüntülüyüz. Bize hep durumunu sorardınız. Biz de bilgi verirdik. İnternet sitelerinde, hep yalan haberler çıkardı. Ama kaybettik babamızı. Başımız sağolsun. ' Uygur ' un diğer oğulları oğulları Süha ve Ahmet Uygur da toplantıya katıldı.

SANAT VE SİYASET DÜNYASI HASTANEYE AKIN ETTİ

Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur ' un vefatı nedeniyle Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Alişan, Okan Karacan, Seren Serengil, Deniz Arman gibi isimler Kavacık ' ta bulunan Medistate hastanesine geldi.

Uygur ' un vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren Mustafa Sarıgül ' Nejat Baba gülen ve güldüren bir sanatçıydı, zaman zaman bir heykeltıraş zaman zaman bir sporcuydu. Mizah dünyamız çok önemli bir ışığını kaybetti.

Nejat Baba ' nın bize bıraktığı mizah anlayışı ve nezaketi her zaman gönlümüzde yaşayacak ' diye konuştu. Nejat Uygur için Çarşamba günü Şişli Kent Merkezi ' nde düzenlenecek törenin ardından Teşvikiye Camii ' nde cenaze namazı kılanacağını belirten Sarıgül, cenazenin Zincirlikuyu mezarlığına defnedileceğini söyledi.

Hastaneye gelen isimlerden Alişan da Süheyl Uygur ' u hastaneye kendisinin getirdiğini birkaç saat sonra ise vefat haberini aldığını belirterek, ' Mekanı cennet olsun ' dedi.

Seren Serengil ise Nejat Uygur için ' Babamın yakın arkadaşıydı. Çok önemli adamları erken kaybediyoruz. Onlar ölümsüz olmalı, ölmemeliler ' dedi.


BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Gül: Tiyatro sevgisi, başarılı sanat hayatı ve canlandırdığı karakterlerle sanat dünyamızda saygın bir yer edinmiş olan Uygur, daima takdirle hatırlanacaktır

TBMM Başkanı Çiçek: TBMM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Çiçek, Behzat Uygur'a tiyatro sanatının duayen isimlerinden usta sanatçı Nejat Uygur'un vefatından duyduğu üzüntüyü iletti.

Başbakan Erdoğan: Unutulmaz eserlere imza atan ve sayısız ödüle layık görülen Nejat Uygur, inanıyorum ki geride bıraktığı eserlerle genç kuşak sanatçılara ilham kaynağı olmaya devam edecek, daima saygın bir sanatçı olarak hatırlanacaktır.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül: Mizah dünyamız çok önemli bir ışığını kaybetti.

Galatasaray Kulübü: Türk tiyatrosunun değerli ismi Nejat Uygur'un 86 yaşında aramızdan ayrıldığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı dileriz.

Fenerbahçe Kulübü: Ünlü tiyatrocu, sinema ve dizi oyuncusu Nejat Uygur'un vefat ettiği haberini derin üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

19 Kasım 2013 Salı günü yayınlandı