Müslüm Gürses Öldü - Müslüm Baba'yı Kaybettik

Müslüm Gürses Öldü - Müslüm Baba'yı Kaybettik... Ünlü sanaçı Müslüm Gürses vefat etti. Yoğun bakımda yatan Müslüm Gürses Öldü. 4 aydır yoğun bakımda tutulan Müslüm Gürses hayatını kaybetti. Memorial Hastanesi'nde yoğun bakımda tutulan Müslüm Gürses öldü haberi hayranlarını üzdü. Ünlü sanatlı Müslüm Gürses'in öldü söylentisi ilk olarak Twitter'da yayıldı. Arabeskin duayeni Müslüm Gürses öldü iddiası twitter'ı karıştırdı. Sosyal medya 'Müslüm Gürses Öldü' haberleriyle çalkalanmaya başladı.
Son Dizisi Twitter Çay Bahçesi Müslüm Gürses Memorial 


> MÜSLÜM BABA'NIN ÇOK ÖZEL GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN <

Dört aydır yoğun bakımda tedavi gören ünlü sanatçı Müslüm Gürses, hayatını kaybetti. Sanatçı Müslüm Gürses, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kötü haberi doktorları verdi. Dört aydır İstanbul'da özel bir hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Gürses, hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz cuma günü ölüm haberi sosyal medyada yayılan ancak daha sonra hastahane tarafından yalanlanan ünlü sanatçı 4 aydır yoğun bakımdaydı. 60 yaşındaki sanatçı için doktorları 'durumu kötü her an kaybedebiliriz' açıklaması yapmıştı...Müslüm Gürses 4 ay önce by-pass ameliyatı için hastaneye yatmış ancak daha sonra meydana gelen enfeksiyon ve organ yetmezliği nedeniyle aylardır yoğun bakımda tutuluyordu.

MÜSLÜM GÜRSES KİMDİR?

Arabesk müziğin güçlü seslerinden olan ve daha çok 'Müslüm Baba' olarak anılan Müslüm Gürses, şarkıcılığa 1965 yılında, küçük yaşta Adana'da bir çay bahçesinde şarkılar söyleyerek başladı.

Terzi çıraklığı ve kunduracılık yaptı, o yıllarda bir gazinoda sahneye çıktı. Ayrıca ilkokuldan mezun olduktan sonra 14 yaşındayken, 1967 yılında Adana Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen yarışmaya katıldı ve birinci oldu. Soyadını “Gürses“ olarak değiştirdi.

1967 yılından itibaren TRT-Adana-Çukurova Radyosunda da her hafta Cumartesi günü canlı olarak türküler söyledi. 1968 yılından itibaren piyasaya ilk 45'likleri çıkarmaya başladı. İlk plağı 1968 tarihli 'Emmioğlu/Ovada Taşa Basma' plağıdır ve Ömür Plak , Adana basımıdır. Ömür Plak ile toplam 4 adet 45'lik yaptı.

İstanbul'a gelen Gürses, Selahattin Sarıkaya'nın sahibi olduğu Sarıkaya Plak ile 2 adet 45'lik Plak yaptı: 'Giyin Kusan Selvi Boylum/Hayatımı Sen Mahvettin' ile 'Gitme Gel Gel/Haram Aşk'.

Daha sonra 1969 yılında yine İstanbul'da Palandöken firması ile çıkış parçası olan 'Sevda Yüklü Kervanlar'ı içeren 'Sevda Yüklü Kervanlar/Vurma Güzel Vurma' isimli 45'lik Plağı çıktı. Bu plak tam 300.000 adet satarak rekor kırdı.

Gürses, bu plaktan sonra askerliğini yaptı, tekrar İstanbul'a gelerek aynı firmada plaklarını çıkarmaya devam etti. Palandöken firması ile tam 13, sonra Bestefon firmasi ile tam 4, daha sonra Hülya Plak ile tam 15 ve nihayet Çın Çın Plak ile tam 2 adet 45'lik plak yaptı.

Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
3 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı