Mehmet Görmez'den Ulu Cami’de Osmanlı Usulu Teravih Namazı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Cuma namazını kıldırdığı Ulu Cami ' de Osmanlı padişahları gibi teravih namazı kıldı.
Mehmet Emin Ay Diyanet İşleri Başkanı Münir Karaloğlu Mehmet Görmez İbrahim Burkay 


Görmez, ziyaret ve açılış için geldiği Bursa'da, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, ile birlikte iftarın ardından cuma namazını da kıldırdığı tarihi Ulu Camii'ye geçti. Cami girişinde vatandaşlarla sohbet eden Görmez, İl Müftüsü Mehmet Emin Ay'ın yatsı namazını kıldırmasının ardından mihraba geçti. Enderun usulü kılınan teravih de imam ve müezzinin her 4 rekatta bir makam değiştirdi. Benzer şekilde teravih namazını Osmanlı Padişahlarının kıldığı ifade edildi. Görmez de her dört rekatı farklı makamlarda kıldırarak teravih namazını tamamladı.
Mehmet Görmez Hakkında
1959 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk öğrenimini Nizip'te, orta öğrenimini Gaziantep İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. 1983'te Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek öğrenime başladı. Bir yandan yüksek öğrenimini sürdürürken, diğer yandan önce Kırıkkale'de Kur'an kursu öğreticiliği, ardından Ankara'nın değişik semtlerinde imam-hatiplik ve vaizlik görevlerinde bulundu. 1987'de yüksek öğrenimini tamamlayıp Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakül...
devamı
5 Temmuz 2014 Cumartesi günü yayınlandı