Kurban Kavurması En Güzel Etin Neresinden Yapılır? (Kuzu Eti ve Dana Eti Çoban Kavurma Tarifi) - Video

Kuzu Eti Dana Eti Kavurma Tarifi Video Anlatım-En Güzel Kavurma Tarifi-Düdüklüde ve Tencerede Kavurma Tarifi... Kurban Bayramı dolayısıyla her vede kavurma kokuları yükselecek. En güzel kavurma yapmak isteyenler internet sitelerinden kavurma tariflerine güz atmayı ihmal etmiyor. Damak tadına uygun kuzu eti ve dana eti kavurma tariflerini sizler için derledik. İşte ünlü ustalardan kurban bayramı kavurma tarifleri...
Kurban Bayramı Çoban Kavurma Et Kavurma 


KUZU ETİ VE DANA ETİ KAVURMA TARİFİ

Türk geleneklerinde büyük bir öneme sahip olan bayram sofraları, ailelerin, dostların ve komşuların bir arada bulunduğu samimi ve sıcak ortamlar olma özelliğini hala koruyor.

Günler öncesinde başlayan temizliğin ardından bayram için yemekler, tatlılar, hazırlanıyor. Sofraların vazgeçilmezi ise her bayram olduğu gibi yine kavurma...

Uzmanlar çoğu kişinin etinin hangi bölümlerinin nasıl tüketilmesi gerektiğini bilmediğini belirterek, bu yüzden hayvanın çeşitli yerlerinden yapılan kavurmada bazı etlerin çok pişmiş, bazılarının az pişmiş olmasının nedeninin bu olduğunu söyledi.

Kavurmanın, aynı bölgeden kesilmiş etlerle yapılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, hiç yağ kullanılmadan hayvanın kendi yağı ile yapılmasının lezzeti arttıracağının altını çizdi.

KUZU KAVURMA
Malzemeler:

1 kg kuzu but
100 gr kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik

Yemeğin Tarifi:

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.

DANA KAVURMA
Malzemeler:

1kg yağsız dana kuşbaşı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Pulbiber, karabiber, tuz, kekik

Yemeğin Tarifi:

Kuşbaşı doğranmış etimizi tenceremize koyup orta ateşte kendi bırakıcağı suyunda haşlamaya bırakıyoruz bıraktığı suyu çektikten sonra üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edip haşlamaya devam ediyoruz. Haşlanan etimizi beklemeye alıp yağımızı tenceremize koyuyoruz. Ardından ısınan yağımıza sırasıyla pulbiber karabiber kekik ve tuzumuzuda ekleyip karıştırmya devam ediyoruz. Ortalama 5 dk karıştırdığımız malzemelerimizin üzerine haşlanan etimizide ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Etlerimiz kızarıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz etimiz kızaerdıktan sonra altını kapatıp servise hazırlıyoruz.


3 Ekim 2014 Cuma günü yayınlandı