Konya’da İsrail’e Tepki Mitingi

Konya ' da İsrail ' in Gazze ' ye yönelik saldırılarına tepki mitingi düzenlendi.
Ahmet Faruk Ünsal Hüseyin Oruç Abdurrahman Dilipak Müslümanlar Genel Başkan Yardımcısı 


Konya Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) düzenlediği miting şehir meydanında yapıldı. Merkez ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de destek verdiği mitingde erkekli kadınlı yüzlerce vatandaş ellerinde Filistin ve Türk bayrakları alarak alanı doldurdu. Mitinge katılanlar İsrail bayrağı yakarak sloganlar attı. Kur ' an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mitingde Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak bir selamlama konuşması yaptı. Filistin davasının Müslümanlar için bir iman davasına dönüştüğünü ifade eden Dilipak, “Filistin Kudüs ' ü bağrında barındıran bir toprak parçasıdır. Orası bizim ilk kıblemizdir. Eğer Gazze düşerse sıra Kudüs ' e gelir. Onun için Gazzeli direnişçiler Allah yolunda topraklarını terk etmiyorlar. Yardım et ey Allah ' ım. Mescidi Aksa'nın ipini koruyamazsak Allah bizi bırakır. Mescid-i Aksa kurtulmadan İslam Ümmeti kurtulmuş olmayacaktır” dedi.

“ŞERRİN KARŞISINDA DİMDİK DURMAK İÇİN TOPLANDIK”

Haçlıların İslam dünyasının kalbine sapladığı hançeri çıkarmak için alanda toplandıklarını belirten Konya STK İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, “Şunu söyleyebilirsiniz. Biz aklımız erdiğinden beri hep acıları konuşmak için mi meydanlara çıkacağız. Huzur ve mutluluk bizim için haram mı? Ama biz şunu söylüyoruz. Huzur ve mutluluk sizin olsun. Biz acıları dindirmek için zalimin zulmüne son vermek için bu alana toplanalım. Şerrin karşısında dimdik ayakta durmak için bu alanda toplandık. Bugün İsrail bütün şirretliğiyle kardeşlerimizin üzerine yüklenmiş ama bunu başarması mümkün değil. Biz görevimizi yapacağız. Dünyadaki kuruluşlar ne iş yapar. Emperyalistlerin amacını gerçekleştirmek dışında bugüne kadar ne yaptılar. Dünyanın birçok yerinde faaliyet gösteren insan hakları örgütleri var. Ne yapar bu kuruluşlar. Hani bunlar güya insan haklarından söz ediyorlardı. Bunların hepsi yalan. Hepsi hesap verecek. Müslümanların ülkelerini yönetenler de hesap verecektir. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Diyoruz ki bakın Konya ' dan şehir meydanından bir ses yükseliyor. Dostumuz kalmak istiyorlarsa durumlarını gözden geçirsinler. Bu ses Filistin ' den Kudüs ' ten dünyanın her yerinden duyulsun ki siyonistin, kafirin kalbine korku salsın” diye konuştu.

“GAZZE DÜŞERSE KUDÜS DE DÜŞER”

Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da, “Bizler haysiyetimize ve izzetimize sahip çıkarsak Allah ' ın intikam vaadi gerçekleşecektir. Biz Gazze ' deki kardeşlerimize de yardım etmesi için dua ediyoruz. Neden Gazze ' nin başına bunlar geliyor. Gazze çok kritik bir yerde de onun için. Gazze düşerse Kudüs düşer. Hani zulüm 1453 ' te başladı diyorlardı ya, biz diyoruz ki zulüm 1917 ' de başladı. 1917 ' de leş çakalları ve sırtlanlar Müslümanları Gazze ' de yenip 31 sene Filistin topraklarına işgalci siyonistleri getirerek Müslüman kardeşlerimizi kendi vatanlarından ettiler. Onun için zulüm 1917 ' de başladı diyoruz. Eğer Müslümanların kendilerini savunacak bir orduları yok ise başlarına ne geleceğini Filistin ' de gördük. İsrail ' in Siyonist saldırgan orduları fosfor bombalarıyla her yeri vururken ABD ' nin o yüreği siyah başkanı İsrail kendini savunma hakkını kullanıyor diyor. Bütün fitnenin başı olan İngiltere İsrail kendini savunuyor diyor. Bizim bizden başka dostumuz yok. Biz, bize sahip çıkarsak kendi problemimizi ancak çözeriz” şeklinde konuştu.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ise, İsrail ' in saldırılarında 500 şehit ve 5 bin yaralının olduğunu hatırlatarak, “Ama direniş kazanıyor. İsrail sivilleri vuruyor. İsrail çocukları, kadınları vuruyor ama direniş kazanıyor. İsrail halkı ilk defa ölümün ne olduğunu tadıyor. Direniş ve Gazze ' de olanlar üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapıyorlar. Peki biz ne yapacağız. Bizim de bir şeyler yapmamız lazım daha büyük mitingler yapmamız lazım. Hayatımızın bir parçası olduğunu hatırladık. Filistin vatan toprağı oldu. Mavi Marmara ile beraber tekrar vatanımız oldu. Bugün Gazze ' ye bomba düştüğünde evimizde hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

Miting Kabe İmamı Abdulgafur El Ensari tarafından yapılan duayla sona erdi.

22 Temmuz 2014 Salı günü yayınlandı