Justin Bieber Ice Bucket Challenge

Justin Bieber Ice Bucket Challenge - ALS hastalığına dikkat çeken ünlü başından aşağı buzlu suyu döktü.
Ice Bucket Challenge Als Hastalığı Justin Bieber 


ICE BUCKET CHALLENGE NEDİR?

Ice Bucket Challenge yani ' bir kova buz ' akımına göre, ya ALS için bağış yapacaksınız ya da buz dolu bir kovayı başınızdan aşağı dökeceksiniz. Tüm dünyada şu an hem bağış yapıp hem de farkındalık için buz kovasını dökülüyor. Kampanyaya katılan kişi, seçtiği üç isme meydan okuyor ve aynısını onlardan istiyor. Meydan okunan kişi 24 saat içinde aynısını bir başkasına yapıyor. Mark Zuckerberg, Bill Gates, Stephan King, Lady Gaga, Robert Downey Jr., Cristiano Ronaldo Beyonce , Jennifer Lopez gibi dünyaca ünlü isimler kampanyaya büyük destek verdi. Türkiye ' de ise ilk destek yemeksepeti.com ' un CEO ' su Nevzat Aydın ' dan geldi. Aydın, Arda Turan, Ali Sabancı ve Burcu Esmersoy ' a meydan okuduktan hemen sonra, bu kez Arda Turan aynı şeyi yaptı. ALS ' nin Türkiye ' de ilk bilinirliği futbolcu Sedat ile ortaya çıktığından, özellikle futbolcuların bu kampanyaya destek vermesi bekleniyor.

ALS NEDİR?

Amyotrofik lateral skleroz (ALS), merkezi sinir sistemi, omurilik ve beyin sapındaki nöronların azalması ya da ölmesi sonucunda meydana geliyor. Tıp henüz bu nöronların niçin öldüğünü bulamadığı için çaresini de bulamıyor. ALS hastaları genellikle ortalama 3 ila 5 yıl yaşayabiliyor.
Ice Bucket Challenge Hakkında
Şu sıralar Amerika ' da patlayan ice bucket challenge, ALS hastalığına dikkat çekmek ve bağış yapmak için insanların önce kafalarından aşağıya buz dolu bir kova su döküp sonra ALS Derneğine bağış yaptıkları bir akım. Hatta son olarak akım ülkemize de sıçramış bulunuyor. Arda Turan, Hilal Cebeci, Şahan Gökbakar, Emre Çolak, Burcu Esmersoy, Nevzat Aydın, Özge Ulusoy gibi isimler ve meydan okudukları ünlülerden sonra burada da kampnya bir hayli yayı...
devamı
21 Ağustos 2014 Perşembe günü yayınlandı