İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'ndan Hayvanat Bahçelerine Yardım

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, Türkiye ' deki diğer hayvanat bahçelerine hayvan yardımlarını sürdürüyor. Son olarak 2010 yılında dünyaya gelen ve anketle ismi “Şımarık” konulan yavru sırtlan ile annesi, tür çeşitliliğini arttırmak için Antalya Hayvanat Bahçesi ' ne bağışlandı.
Doğal Yaşam Parkı Son Dizisi İzmir Doğal Yaşam Parkı Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi 


Avrupa ' nın önde gelen hayvanat bahçeleri arasında gösterilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, ziyaretçilerine, belgesellerde izledikleri hayvan türlerini yakından görme fırsatı verirken, diğer illerdeki hayvanat bahçelerinin de yardımına koşuyor. Teknik desteğin yanı sıra hayvan bağışıyla da öne çıkan Doğal Yaşam Parkı, son olarak Antalya Hayvanat Bahçesi ' ne 2 sırtlan hibe etti. Doğal Yaşam Parkı ' nda ürüyerek sayıları 9 ' a ulaşan sırtlan ailesinin 2 bireyi, Antalya ' dan gelen uzman ekibe teslim edildi. Doğal Yaşam Parkı ' nda 2010 yılında dünyaya gelen, İzmir ' de doğan ilk sırtlan olma özelliğini taşıyan “Şımarık” isimli yavru sırtlan ile annesi, bundan sonraki yaşamlarını, Antalya ' daki yeni yuvalarında sürdürecek.
Sırtlanları teslim almak üzere İzmir ' e gelen Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı Şube Müdürü Dr. Nilgün Şeber Kahraman, Doğal Yaşam Parkı ' nın kardeş hayvanat bahçeleri olduğunu belirterek, “Bahçemizde sırtlanımız yoktu. Bu konuda İzmir Doğal Yaşam Parkı yardımını esirgemedi. Yeni konuklarımız için uygun koşulları hazırladıktan sonra almaya geldik. Sorunsuz bir yolculuk yapıp sırtlan ailemizi Antalya ' ya götüreceğiz. Kardeş hayvanat bahçemiz olarak gördüğümüz Doğal Yaşam Parkı yetkililerine ve İzmir halkına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin ise Türkiye ' deki hayvanat bahçelerine destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Afşin, geçtiğimiz haftalarda da Eskişehir ' e 4 ceylan gönderdikleri hatırlattı.
Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı