İstanbul Hava Durumu 12.12.2013 (Selay Dilber Hava Raporu)

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? İstanbul'da kar yağışı var mı? İstanbul'da sıcaklık kaç derece olacak? İstanbul'da yağmur yağışı bekleniyor mu? İşte İstanbul hava durumu...
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Taksim Meydanı Büyükşehir Belediyesi Gezi Parkı 


İstanbul ' da beklenen kar yağışı başladı. Vali Hüseyin Avni Mutlu, meteorolojinin kar yağışı uyarıları ile ilgili açıklamada bulundu.İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Kar haberi gelince peşinden ' okullar tatil olur mu? ' beklentisi içerisine girmemek lazım. Önce güzel güzel bol bol bir kar yağsın onsan sonra bakarız. Eğitim öğretimi engelleyecek düzeyde kar yağışı varsa elbette gereğini o vakit düşünürüz.” dedi.


Vali Mutlu gazetecilerin sorularını cevapladı. Meteorolojinin İstanbul ' da kar beklentisi olduğunun hatırlatılması üzerine Vali Mutlu, şunları kaydetti: “Kar haberi gelince peşinden ' okullar tatil olur mu? ' beklentisi içerisine girmemek lazım. Önce güzel güzel bol bol bir kar yağsın onsan sonra bakarız eğitim öğretimi engelleyecek düzeyde kar yağışı varsa elbette gereğini o vakit düşünürüz.”

Meteorolojinin özellikle çarşamba ve perşembe günü kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptığını belirten Vali Mutlu, “Şimdi takip edeceğiz. Ondan sonra duruma göre değerlendireceğiz. İstanbul ' un Anadolu yakasında biraz daha yoğun kar yağışı bekleniyor. Trakya Avrupa bölümünde değil. Dolayısıyla İstanbul genelini nasıl etkileyecek, yoğunluk ne olacak. Sonra tedbirlerimiz çok iyi İstanbul büyükşehir belediyesi başta olmak üzere karayollarımız yolların trafiğe açık olması noktasında bütün ana arterler veya bütün sokaklar itibariyle trafiği düzenli hale getirebilmek için çok ciddi bir hazırlık yaptılar. O bakımdan önemli bir sorun olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Mutlu, “Öncelikle kar lastiklerimizi kontrol edelim ve takalım. Zincir, çekme halatı ve diğer avadanlıklar var arabalarda mutlaka bulunması gerekli olanlar onları mutlaka yanımıza alalım. Toplu taşıma vasıtalarını yoğunluklu olarak kullanıp trafiği rahatlatalım. Şimdi bu tedbirleri iyi yürütebildiğimiz taktirde ortaklaştığımızda İstanbullularla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla inşallah kışı rahat geçireceğimizi düşünüyoruz. Bol bol kar yağsın ondan sonra bakacağız.” diye konuştu.

KAR YAĞIŞI BAŞLADI

İstanbul ' da beklenen kar yağışı başladı.

Beklenen soğuk hava dalgası ülkeye giriş yaptı. Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 6 ila 10 derece arasında düştü. Yurt
genelinde ise yarından itibaren sert düşüşlerin görüleceği bildirildi.

İSTANBUL'DA KAR ALARMI

Kar yağışı uyarılarının yapıldığı İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, hazırlıklarını sürdürüyor.

Taksim'de Gezi Parkı girişine tuz yığını yapılırken, kar küreme araçları da hazır bekletiliyor. Kar yağışı öncesi soğuk hava, vatandaşlara ve Taksim'de çalışan seyyar satıcıları zor anlar yaşatıyor. İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi Ekipleri Kar yağışı uyarısıyla adeta teyakkuza geçti. Şehrin dört bir yanında kar yağışı öncesi önlemler alan ekipler, Taksim'de de bir dizi tedbire başvurdu. Taksim Meydanı Gezi Parkı Girişinde kar yağışı ve olası bir buzlanma ihtimaline karşı tuz yığını oluşturulurken, kar küreme araçları da hazır bekletiliyor. Taksim'de kar nöbeti tutan belediye işçileri, ' Bu araç hem kar kürüyor, hem tuz atıyor. Akşam saatlerine kadar nöbet tutacağız ' dedi. İstanbul'da etkili olan soğuk hava ve rüzgar, vatandaşlara da zor anlar yaşatıyor. Soğuk havadan en çok etkilenenler ise seyyar satıcıları. Soğukta çalışmakta güçlük çeken simitçiler, yaktıkları mangal ile ısınmaya çalışıyor. Zor şartlarda çalışan simitçiler ' Biz de böyle bir yöntem bulduk. Çok soğuk. Isınmaya çalışıyoruz ' ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN KAR UYARISI

İstanbul Valiliği, bugün akşam saatlerinde beklenen kar yağışı nedeniyle uyarılarda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, ' İlimizde akşam saatlerinde beklenen kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilemesi, ulaşım hizmetlerinde ve trafikte oluşturacağı güçlükler göz önünde bulundurularak vatandaşlarımızın;

Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları,

Trafiğe çıkan araçların mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları,

Kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları,

Görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları,

Resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri önemle hatırlatılır. ' denildi.

12 Aralık 2013 Perşembe günü yayınlandı