İnegöl Modef Expo Kapılarını Açtı

Mobilya firmalarının ve dünyanın merakla beklediği 7. MODEF EXPO Fuarı kapılarını açtı.Açılış konuşmasını yapan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ' İnegöl olarak fuara gerekli önemi verdik. Yeni tasarımlarımızı, yeni modellerimizi hazırladık. Bu fuarlar İnegöl'e çok büyük artılar katmıştır. Biz ufak atölyelerden büyük fabrikalara ulaştık. Dünyanın yarısına mobilya satar hale geldik. Her fuarda olduğu gibi bu fuara da 3 bine yakın yabancı ziyaretçinin geleceğini ümit ediyoruz. 10 binin üzerinde yurt içinden profesyonel ziyaretçi bekliyoruz. Fuarımız hayırlı olsun ' dedi.
Alinur Aktaş Son Dizisi Mobilya 


MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye'nin ve dünyanın mobilya ihracatı göz önünde bulundurulduğunda dünyada 110 milyar dolar civarında uluslararası bir ihracat olduğunu söyledi. Güleç, ' Biz bunun 1.7 milyar dolarını oluşturuyoruz. Ama çok hızlı gelişen bir ihracat yapımız var. Son 8 ayıyla beraber şu anda mobilya ihracatımız yüzde 13 artmış, 1 milyar 39 milyondan, 1 milyar 79 milyon dolara çıkmıştır. 8 aylık ithalatımız da yüzde 12 azalmış, 595 milyondan, 523 milyon dolara inmiştir. Bu anlamda mobilya sektörümüz, dış ticaret açığımızın kapanması açısından örnek bir sektör olduğunu tekrar kanıtlamıştır ' diye konuştu.

İTSO Başkanı Metin Anıl da, ' İnegöl, mobilyanın başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu sektörde çalışan sayımız 30 binler civarındadır. Sektörün katma değeri ve verdiği dış ticaret fazlası da bunun bir göstergesi. İkinci OSB ' mizi kuruyoruz. Bu OSB ' miz de Türkiye ' de ilk ve tek Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesidir. Fuar alanımız yaklaşık 25 bin metrekare, ama ihtiyaca cevap vermiyor. Daha büyük ve modern, insanların ve mobilyacıların kendilerini daha iyi anlatacakları fuar alanına ihtiyaç var ' dedi.

180 MİLYON DOLARLIK İHRACAT RAKAMI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, 2004 yılında 20 milyon dolar civarında mobilya ihraç eden İnegöl ' den, 2011 yılında 180 milyon dolarlık ihracatı yakalamış ve rekor seviyeye ulaşmış bir İnegöl ' e gelindiğini söyleyerek, ' İnegöl tarihi rekorların altına imza atmaya devam ediyor. İnegöl ' ün bayrağını tüm dünyada şerefle dalgalandırdıkları için bütün İnegöllüler adına teşekkürlerimi dile getirmek isterim. Onlarla gurur duymaktayız. Mobilya, onlarca bayii, binlerce çalışanıyla İnegöl ' ün lokomotif sektörü olduğu kadar, onlarca farklı ülkedeki yüzlerce satış noktası ve bugün 200 milyon dolarlara varan mobilya ihracatıyla İnegöl ' ün aynı zamanda Türkiye ' ye ve dünyaya açılan penceresidir ' şeklinde konuştu.
Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal da, ' Çok göz doldurucu bir fuar var. Mobilya sektöründe Türkiye çok hızlı bir şekilde dünyadaki yerini alıyor. O kadar dinamik bir sektör ki 10 yıl içerisinde ilk 3 ' e bile girebileceklerine inanıyorum. Bize mülkiyede iktisat dersinde şunu öğretmişlerdi; dünyada ekonomide nezle olsa Türkiye ' de zatürree olur. Şimdi ise dünya zatürreeye doğru gidiyor, ama Türkiye ' de daha nezle belirtisi gözükmedi ' dedi.

Konuşmaların ardından fuar gezilerek incelendi. Kartal, fuarda yer alan stantları gezerek, firma sahiplerine bol kazançlar diledi.
Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı