Hayrünnisa Gül Ve Kraliçe Sonja Çocuklarla Bir Araya Geldi

Norveç Kraliçesi Sonja ' yı Çankaya Köşkü ' nde ağırlayan ve onuruna öğle yemeği veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' ün eşi Hayrünnisa Gül, daha sonra konuğu ile birlikte Saray Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ile Sevgi Evi ' ni ziyaret etti.
Abdullah Gül Cumhurbaşkanı Norveç Çankaya Köşkü 


Norveç Kralı V. Harald ve eşi Kraliçe Sonja, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından resmi törenle karşılandı. Fotoğraf çekimi ve baş başa görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Norveç Kralı V. Harald heyetlerarası toplantılara başkanlık ederken, Hayrünnisa Gül de Kraliçe Sonja ' yı Çankaya Köşkü ' nde ağırladı. Kültür, sanat ve restorasyon konularıyla ilgilenen Kraliçe Sonja ' nın talebi üzerine konuğuna Çankaya Köşkü ' nün yenilenen bazı bölümlerini gezdiren Gül, yapılan restorasyon çalışmalarını anlattı. Projeleri yakından takip eden Kraliçe Sonja, gezi sırasında projelerle ilgili detaylı bilgi aldı. Daha sonra Gül, Kraliçe Sonja onuruna Osmanlı Salonu ' nda öğle yemeği verdi.

Hayrünnisa Gül ve Kraliçe Sonja, yemeğin ardından Saray Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ile Sevgi Evi ' ni ziyaret etti. Merkeze gelişlerinde çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Gül ve Kraliçe Sonja, engelli çocukların eğitim gördüğü takı, aksesuar, batik ve meyve sabunu atölyelerini gezdiler. Çocuklarla tek tek ilgilenen ve yaptıkları çalışmaları ilgiyle izleyen Gül ve Kraliçe Sonja, yetkililerden yapılan hizmetler hakkında bilgi aldı. Ziyaretin sonunda engelli çocuklar, Gül ve Kraliçe Sonja ' ya keçeden yaptıkları küçük kaftanları hediye ettiler.

Yaklaşık bir saat süren programın ardından devlet koruması altında kalan çocukların bulunduğu Sevgi Evi ' ni de ziyaret eden Gül ve Kraliçe Sonja, çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilerle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdiler.
6 Kasım 2013 Çarşamba günü yayınlandı