Hava Durumu 20.08.2013 - (Kanal24 Eldebir Ayan)

Hava Durumu 20.08.2013 - (Kanal24 Eldebir Ayan)Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi'nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Doğu Anadolu Salı Pazarı Hava Durumu Doğu Karadeniz Meteoroloji Genel Müdürlüğü 


Yağışların; ilk saatlerde Samsun'un Salı Pazarı ilçesinde, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 30
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 31
İzmir: Az bulutlu ve açık 35
Adana: Parçalı ve az bulutlu 37
Antalya: Az bulutlu ve açık 38
Samsun: Parçalı bulutlu, ilk saatlerde doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; ilk saatlerde Salı Pazarı ilçesinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 30
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Erzurum: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
(Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 24
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 37

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi'nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; ilk saatlerde Samsun'un Salı Pazarı ilçesinde, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.
UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; ilk saatlerde Samsun'un Salı Pazarı ilçesinde, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
20 Ağustos 2013 Salı günü yayınlandı