Hasankeyf'te Turizm Etkinlikleri

Batman'da 36.Turizm Haftası Valilik çeşitli etkinlikler düzenledi. Tarihi antik kent Hasankeyf ilçesinde düzenlenen etkinliklere yoğun ilgi gösterildi. Etkinlikler kapsamında düzenlenen kelek yarışmasın da bir yarışmacı boğulma tehlikesi geçirdi. Suya düşen yarışmacıyı Jetski sürücüsü kurtardı.
Cumhuriyet Batman Valisi Ahmet Turhan 


Batman Valiliği Kültür ve Turizm il müdürlüğünün 36.Turizm haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikle düzenledi. Hasankeyf ilçesinde düzenlenen etkinliklerin ilki kelek yarışmasıydı. Hasankeyf'e 10 kilometre mesafede bulunan Kesmeköprü köyünde startı verilen kelek yarışmasına 12 yarışmacı katıldı. Yarışma katılan yarışmacıların yakınları karadan yarışmacılara destek verdi. Yarışmanın bitiş çizgisini yaklaşık 2 kilometre geçen ve kürek çekmekten yorulan bir yarışmacı dengesini kaybederek Dicle'nin suyuna düştü. Suda çırpınan yarışmacıyı gören jetski kullanıcısı ve sivil savunma ekipleri yarışmacıyı sudan çıkardı. Yarışma sonrasında dereceye giren yarışmacılara Batman Valisi Ahmet Turhan tarafından ödüllendirildiler. Villa park restorandın da düzenlenen ödül töreninde birinci gelen yarışmacı Zekerya Alkan'a Cumhuriyet altını 2. gelen yarışmacı Yılmaz Balna'ya yarım altın ve 3.'ü gelen yarışmacı Garip Köprü'ye çeyrek altın ödülünü Vali Ahmet Turhan verdi.

Kelek yarışı sonrasın Bolan gösterisi ve Dicle nehrinde jetski gösterisi göz kamaştırdı. Dicle nehrine indirilen 3 jetski yaptıkları gösterilerle izleyicileri kendilerine hayran bıraktı.
21 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı