Grup Tillo'dan duygulandıran yeni klip 'Umut Dolu Yarınlar'

Grup Tillo, Suriyeli mültecilerin yaşadığı dramı farklı bir bakış açışıyla işleyen Özgürlüğe Kaçış belgeselinde okudukları “Umut Dolu Yarınlar” şarkısıyla büyük beğeni topladı.
Emine Erdoğan Ege Denizi Türkiye Cumhurbaşkanı İlahi 


Suriyeli mültecilerin bir tek canlarını yüklenerek çıktıkları zorlu yolculuk ' ÖZGÜRLÜĞE KAÇIŞ ' belgeselinde hayat buldu. Suriye'de iç savaşın ortasında başlayan kimi zaman kamplarda kimi zaman Ege ve Akdeniz'de ölümle biten ve iki kelimeyle ' MÜLTECİ KRİZİ ' diye özetlenen ama aslında bir insanlık krizi olan savaşın öteki yüzüne bakıyor. Bütün dünyanın sırt çevirdiği ama Türkiye'nin sahip çıktığı mültecilerin hikayesini anlatıyor.

İstanbul, İzmir, Hatay, Kilis, Antep ve Urfa'da kamplarda ve kent merkezlerinde yaşayan Suriyelilere mikrofon uzatıyor. Aynı zamanda savaşın tüm acımasızlığıyla devam ettiği Suriye'den de çarpıcı görüntüler ortaya koyuyor.

Ali Saho adında, 7 çocuğunu ve eşini Ege Denizi'nde kaybeden Suriyeli mültecinin hikayesi üzerinden, insan kaçakçılığı ve Avrupa'ya göç gerçeği sorgulanırken, Ailesinden ayrı kalan 11 yaşındaki Rua'nın hikayesiyle, insanı ve gurbeti anlamaya çalışıyor.

Okan Bayülgen'in seslendirdiği belgesele Grup Tillo da ' Umut Dolu Yarınlar ' şarkısıyla destek verdi.

Belgeselin galası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla 20 Nisan 2016 Çarşamba akşamı Ankara Palas'ta gerçekleştirilecek.
19 Nisan 2016 Salı günü yayınlandı