Feslikan Yaylası Er Meydanı’nın Galibi İsmail Balaban Oldu

Antalya ' da Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Yaz Şenlikleri, yağlı güreşlerin ardından sona erdi. Finalde sol el parmaklarında meydana gelen sakatlıktan dolayı Orhan Okulu güreşe devam edemeyince, İsmail Balaban kazandı.
Balaban Kırkpınar Belediye Başkanı Volkan Konak Bengü 


Antalya ' da Konyaaltı Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen yaz şenliklerinin bu yıl 19 ' uncusu Antalya ' nın Feslikan Yaylası ' nda düzenlendi. Bin 800 rakımlı yayla havasında düzenlenen şenliğin ilk gününde vatandaşlar, Bengü ve Volkan Konak ' ın konserleri ile eğlenirken, ikinci gününde pehlivanların er meydanındaki kıran kırana mücadelesini seyretti.

KEMAL KILIÇDAROĞLU DA GÜREŞLERİ İZLEDİ

Aralarında Tarihi Edirne Kırkpınar altın kemerin sahibi İsmail Balaban ' ında bulunduğu 33 ' ü başpehlivan olmak üzere 552 pehlivan, rakibinin sırtını yere getirmek için 12 saat mücadele verdi. Antalya programları kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da etkinliğe katılarak güreşçileri izledi. Kılıçdaroğlu, ata sporu güreşe verilen önemden dolayı mutlu olduğunu ve etkinliklerin bu şekilde devam etmesi yönünde dilekte bulundu.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Kılıçdaroğlu ' nu etkinlikte ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

GÜREŞ AĞALIĞI 275 BİN TL ' YE HALUK BİLGİN ' İN OLDU

Bu yıl güreş ağalığı ihalesi de er meydanında gerçekleştirildi. 2013 yılının güreş ağası Ferhat Sezer ağalık unvanını almak için bu yılda aday oldu. Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek ' in 70 Bin TL ' den açtığı ihale 275 Bin TL ile iş adamı Haluk Bilgin ' e verildi. Böylece Bilgin, geçen yıl 140 Bin TL ' ye verilen unvanın bu yıl 275 Bin TL vererek sahibi oldu.

ER MEYDANININ GALİBİ İSMAİL BALABAN

Festivalin son gününde başpehlivan final güreşleri, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Yarı finale 33 başpehlivandan İsmail Balaban, Orhan Okulu, Osman Aynur ve Faruk Akkoyun kaldı. Yarı finalde İsmail Balaban ile güreş tutan Osman Aynur, pasif güreşince 3 ihtar aldı ve finale Balaban çıktı. Orhan Okulu da rakibi Faruk Akkoyun ' un sırtını yere getirince finalde Balaban ile güreşti. Okulu ve Balaban ' ın nefes kesen mücadelesinde parmağı kırılan Okulu güreşe devam edemeyince er meydanının galibi Balaban oldu. Okulu ikinci, Osman Aynur ve Faruk Akkoyun da üçüncü olarak er meydanına veda etti.

MUHİTTİN BÖCEK: “İKİNCİ KIRKPINAR ' I YAŞATACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİK”

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, finalin ardından madalyayı Balaban ' ın boynuna taktı. Bekledikleri bir sonuçla karşılaştıklarını belirten Başkan Böcek, “İkinci Kırkpınar ' ı yaşatacağımızı söylemiştik. Bu geç saate rağmen emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yaylaların yaylası Feslikan ' da İsmail Balaban bizi onurlandırdı. İnşallah önümüzdeki günlerde Kırkpınar ' da Balaban gereğini yapacaktır” dedi.

BALABAN: “KIRKPINAR ' DAKİ KAYBIN ARDINDAN BURASI MORAL OLDU”

Başpehlivan İsmail Balaban da kazandığı için mutlu olduğunu belirtti. Orhan Okulu ' nun geçirdiği sakatlıktan dolayı üzgün olduğunu belirten Balaban, “Birinci olduğum için çok mutluyum. Ödülümü aileme ve sevdiklerime armağan ediyorum. Başkanımız Muhittin Böcek sayesinde buralara geldim. Bugün kıran kırana bir mücadele oldu. Ben de zorlu rakiplerimi yenerek geldim finale. Finalde Orhan Okulu ' nun bir sakatlığı oldu. Gerçekten çok üzgünüm. Kırkpınar ' da finalde kaybetmiştim. O kayıptan sonra burası iyi bir moral oldu” diye konuştu.

Şenlik, birlikte çekilen fotoğrafın ardından sona erdi.
4 Ağustos 2014 Pazartesi günü yayınlandı