Felçli Girdiği Hastaneden Yürüyerek Çıktı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde tarlada çalışırken traktörden düşerek omurgasını kıran genç kız, Büyük Anadolu Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla felçli kalmaktan kurtuldu.
Büyük Anadolu Felçli Hasta Devlet Hastanesi Ameliyat 


Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yaşayan 20 yaşındaki Fatma Kıvrak, Ramazan ayında ailesi ile birlikte tarlada çalışırken üzerinde bulunduğu traktörden dengesini kaybederek yere düştü. Kalçasının üzerine düşen genç kız, yerden kalkamayınca tarlaya getirilen bir taksi ile Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Samsun'a sevk edilen Fatma Kıvrak, Büyük Anadolu Meydan Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahı Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş tarafından yapılan başarılı bir operasyonla felçli kalmaktan kurtarıldı. Felçli kalmaktan son anda kurtarılan genç kız ameliyatın ardından yaklaşık bir ay sonra yürümeye başladı.

Yaşadığı kazanın ardından sağlığına kavuşmanın mutluluğu içinde olan Fatma Kıvrak ise, ' Traktörden düştükten sonra ayağa kalkmak istedim ama kalkamamıştım. Ondan sonra babamı aradılar araçla gelip beni Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne getirdi. Ayaklarım tutmuyordu, yıkılıyordu bu yüzden çok korkmuştum. Yürümeyeceğim diye ağlıyordum sonra annem ağlama diye teselli veriyordu. Hastanede çatlak olduğunu söylediler sonra ambulansla Samsun ' a geldik. Büyük Anadolu Hastanesi'nde ameliyata aldılar ve 4 saat sürmüş. Ali Kemal Ulaş hocamız gece yarısı başarılı bir operasyonla beni yeniden hayata bağladı. Ameliyat sonrası aldığım fizik tedavisi ile tekrar yürümeye başladım. Yürüyebileceğimi sanmıyordum. Ali Kemal Ulaş hocamız başta olmak üzere tüm Büyük Anadolu Hastanesi personeline teşekkür ediyorum. Tekrar yürüyebildiğim için çok mutluyum ' dedi.

Hastanın tedavisi hakkında bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahı Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, “Hastamız 20 yaşında kız çocuğuydu. Bundan yaklaşık 40 gün önce traktörün arka kısmında bulunan çekme kısmından aşağıya düşerek bel omurgalarından bir tanesini kırmıştı. Kaza sonrası hastanın aniden ortaya çıkan bacaklarında kuvvet, his kaybı, idrar ve büyük tuvaletini tutamama şikayeti ile gece bize acil olarak getirdiler. Hastayı biz gördüğümüzde sadece sağ ayağının parmaklarında hafif bir hareket vardı, onun haricinde ne idrar hissetme, ne de bacaklarında hiç bir kuvvet yoktu. Acil olarak ameliyata aldık ve ameliyatla o bölgenin onarmasını yaptık. Altına ve üstüne vidalar koyarak kırık olan bölgeyi arka tarafından temizleyip omurgasının tamirini yaptık. Ameliyat sonrasında kısa bir dönem fizik tedavi dönemimiz oldu. Hastamız şu anda yürüyor, bacaklarındaki kuvvet kaybı ve his kayıpları tamamen düzeldi. İdrarını ve büyük tuvaletini tamamen hissediyor. Eskiden parmaklarını zor oynatan kızımız şimdi merdivenleri inip çıkabiliyor. Hastamızı böyle şekilde görmek biz hekimler için en güzel şey” diye konuştu.
25 Ağustos 2014 Pazartesi günü yayınlandı