Engin Ataman Ice Bucket Challenge

Engin Ataman Ice Bucket Challenge . Her şey buzlu suyla ALS'yle meydan okumak için başladı. Jeanette ve Anthony Senerchia, Pat Quinn ve ALS hastası Pete Frates ve ailesi tarafından yerel olarak başlatılan #IceBucketChallenge (buzlu suyla ALS'ye meydan okuma) fırtınası önce ünlüleri sonra da dünyanın büyük bir kısmını etkisi altına aldı.
Ice Bucket Challenge Engin Ataman 


Sosyal medya başından aşağı kova dolusu buz ya da soğuk su döken ünlülerin istilasına uğradı. Bir kova buzu kapsayan meydan okumaya göre (Ice Bucket Challenge) teklifi alan kişi 24 saat içinde başından aşağı ya bir kova buz döküyor ya da Amerikan ALS derneğine bir miktar bağışta bulunuyor. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'ten ünlü oyuncular Hillary Swank ve Mickey Rourke'a kadar pek çok kişi bu akımın öncüsü oldu. Ünlüler hem maddi yardımda bulundular hem de bir kova buzu başlarından aşağı döktüler.

Amerikan ALS derneği (ALSA) başkanı Barbara J. Newhouse yaptığı açıklamada, bu viral karşısında biraz da şaşırdıklarını söyledi. Newhouse, toplanan bağışlar ile öncelikle tüm dünyada ALS hastalığına tedavi bulmak için araştırma yapan 98 araştırma merkezine 3.5 milyon dolar kaynak aktaracaklarını, ALS hastalarının yaşam kalitesi için kaynakları seferber edeceklerini açıkladı.

Türkiye ' de de adından sıklıkla bahsettiren kampanyaya Arda Turan ve Burak Yılmaz gibi sporculardan destek geldi. Herkesin katılımına açık olan kampanyada Türkiye ' deki ALS/MNH derneği de faal olarak yer alıyor. Kampanya ile ilgili detaylı bilgi ve katılım için www.als.org.tr adresinden gerekli bilgileri alabilirsiniz.
Ice Bucket Challenge Hakkında
Şu sıralar Amerika ' da patlayan ice bucket challenge, ALS hastalığına dikkat çekmek ve bağış yapmak için insanların önce kafalarından aşağıya buz dolu bir kova su döküp sonra ALS Derneğine bağış yaptıkları bir akım. Hatta son olarak akım ülkemize de sıçramış bulunuyor. Arda Turan, Hilal Cebeci, Şahan Gökbakar, Emre Çolak, Burcu Esmersoy, Nevzat Aydın, Özge Ulusoy gibi isimler ve meydan okudukları ünlülerden sonra burada da kampnya bir hayli yayı...
devamı
21 Ağustos 2014 Perşembe günü yayınlandı