Edirne’de Ciğer Ve Bando Festivali

Edirne ' de bu yıl ikincisi düzenlenen Bando ve Ciğer festivali renkli görüntülere sahne oldu. Edirne Valisi Gökhan Sözer ve belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, festivalde önlüklerini takıp ciğer pişirdi ve pişirilen cigerleri halka dağıttı. Saraçlar caddesine kurulan stantlardan ciğer almak isteyen vatandaşlar ise sıcağa rağmen şemsiye ve gazetelerle sıcaktan kendilerini koruyarak ciğer alabilmek için saatlerce beklediler.
Romanya Yunanistan Bulgaristan Gökhan Sözer 


Festival kortejin Edirne Belediye önünde toplanması ve Saraçlar caddesine kadar yapılan yürüyüşle başladı. Bu yılki festivale, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ' dan bando takımları katıldı. Bando takımları birbirinden güzel şarkıları seslendirirken Edirne Valisi Gökhan Sözer ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi sedefçi kurulan standlara gelerek ocakbaşına geçtiler ve kızdırılan yağlarda ciğer pişirdiler. Vali ve Belediye Başkanı işi öğrendiklerini ve evde kendilerinin ciğer pişirdiklerini söylediler. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi pişirdiği ciğeri eline alarak AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahveye kendi elleriyle yedirdi.

Edirne Valisi Gökhan Sözer festivalde yaptığı açıklamada, “Edirne bir kültür ve turizm kentidir. O nedenle her türlü etkinliği ve Edirne ' ye ait kültürel değerlerini gündeme getirmek görevimiz. Edirne Belediyesi geçen yıl başlattığı Bando ve Ciğer festivalini bu yılda sürdürüyor, artık geleneksel hale gelmiştir. Edirne ciğeri Edirne ' nin sembollerindendir, bunun tanıtılması önemli bir ihtiyaçtır” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ' de, “Edirne bir tarih kültür kentidir. Bizde Edirne ' yi eski günlerine döndürmek festival kenti yapmak için çalışıyoruz. Edirne ciğeri özel bir yiyecek. Festivallerle biz bunun tanıtımını yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Edirne Tava Ciğerini Koruma ve Kontrol Derneği başkanı Bahri Dinar ' da yöresel yiyecekler içeresinde biz bir Dünya rekoru kırıyoruz. Hiçbir yöresel yiyecek, altı bando eşliğinde hiçbir yiyecek huzura çıkmamıştır. Bu bir balkan düğünü olmuştur dedi

Festival ciğer dağıtımı ve bando gösterilerinin ardından sona erdi.
10 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı