Doğal Yaşam Parkı'nda Mirket Ve Sırtlan Yavruladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı,doğum sevinci yaşanıyor. İsrail ' den getirilen kaotilerin ardından sırtlanlar ve mirketler de yavruladı.
Doğal Yaşam Parkı Avrupa Büyükşehir Belediyesi İsrail 


Avrupa ' nın sayılı hayvanat bahçeleri arasında gösterilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı sakinleri, hayvanların doğum yapmasıyla birlikte genişliyor. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi olan İzmir ' deki park ailesi, İsrail ' den getirilen mirketlerin doğum yapmasıyla tatlı bir heyecan daha yaşadı. Bırakıldıkları yeni yaşam alanlarına çabuk alışan 3 mirketin sayısı, yeni doğan 3 yavruyla birlikte 6 ' ya yükseldi. İsrail ' den getirilen kaotiler de geçtiğimiz haftalarda 4 yavru birden dünyaya getirmişti.

6.YAVRU SIRTLAN

Dünyada soyları tükenen ve hayvanat bahçelerinde üreyemedikleri bilinen benekli sırtlanlarda da yeni yavru heyecanı yaşanıyor 2008 yılında Doğal Yaşam Parkı ' nda dünya gelen Türkiye ' nin ilk yavru sırtlanın ardından, 2 yavru daha dünyaya geldi. Geçtiğimiz yıllarda dünyaya gelen 4 yavruyla birlikte, Doğal Yaşam Parkı ' nda doğan sırtlan sayısı 6 ' ya yükseldi.

7 Kasım 2013 Perşembe günü yayınlandı